
סלט טעים ומיוחד לכל אוהבי השומר .
השומר בשיא העונה כעת, טרי ועסיסי !
שומר ודלורית צלויים בתנור מוגשים על מצע של עדשים שחורות בתוספת טחינה מתובלת.
הצלייה מעניקה טעם עמוק לירקות.
השומר הופך למתקתק ופשוט טעים לאכול ככה ישר מהתנור.
פשוט וקל להכנה, סלט מרשים ומיוחד שהאורחים פשוט "יעופו עליו"
במיוחד כל אוהבי השומר והאניס .
המצרכים –
חצי כוס עדשים שחורות
2-3 שומר
צוואר דלורית חתוך לפרוסות
כפית זרעי שומר
מיץ לימון טרי
מלח, פלפל
עירית קצוצה
כרבע כוס טחינה
משרים את העדשים כשעה.
מבשלים במי מלח עד לריכוך, לאחר השרייה הבישול ממש קצר כ- 5 דקות.
מסננים ומניחים בצלחת הגשה.
פורסים את השומר והדלורית לפרוסות.
מניחים על נייר משומן במעט שמן זית.
מפזרים מעט מלח, ופלפל. מטפטפים מעט שמן זית מעל.
מכניסים לאפייה של כ- 20 דקות.
לאחר האפייה מעבירים את הירקות לקערה.
סוחטים מעט לימון מעל.
מפזרים עירית קצוצה ומעט זרעי שומר ומערבבים .
מכינים טחינה-
מערבבים טחינה עם מיץ לימון ומים.
משלבים 1/4 כפית זרעי שומר גרוסים, לתוך הטחינה.
מרכיבים את המנה-
מניחים את הירקות הצלויים מעל העדשים .
מזלפים טחינה בנדיבות ומגישים
סלט מושלם לפינוק או לאירוח 🙂
אצלי האורחים "עפו " על זה
כנסו לעוד מתכוני סלטים
אהבתם את המתכון ?
אשמח אם תשאירו כאן למטה תגובה 🙂