שבלולי שמרים קינמון זהו ללא ספק אחד המאפים האהובים אצלנו בבית.
מאפה בוקר אמריקאי שמזמן “התאזרח” כאן בארץ .
בצק שמרים רך נמס לפה עם מלית נהדרת של סוכר וקינמון .
מה צריך יותר מזה ליד הקפה של הבוקר ?
אני מכינה כמות ואז מקפיאה בקופסה וכשמתחשק להתפנק על סינמון – פשוט מוציאים ומפשירים במיקרו.
זה נהדר זמין ונוח. מנה אישית מופלאה.
השבוע הכנתי שתי תבניות כאלה לחייל שלי לבסיס.
המצרכים –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים (10 גר’)
רבע כוס סוכר
150 גר’ חמאה
כ- כוס מים או טיפה יותר
חצי כפית מלח
שקית סוכר וניל
אופציה למי שאוהב – גרידה מלימון
למלית –
70 גר’ חמאה
כף גדושה קינמון
3/4 כוס סוכר חום או סוכר רגיל
אפשרות להוסיף – חצי כוס אגוזים טחונים מכל סוג
ציפוי-
חצי שקית אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון /שמנת /קרם קוקוס
מצטרפים אלי לעמוד האינסטגרם שלי
איך מכינים שבלולי קינמון – סינמון רול ?
אופן הכנה –
- בקערת המיקסר מניחים את מצרכי הבצק מלבד החמאה והמלח.
- מתחילים בלישה איטית 3-4 דקות ומשלבים את קוביות חמאה וממשיכים לוש כ- 8-10 דקות.
- בסוף הלישה משלבים את המלח. הבצק צריך לצאת מעט דביק – אם חסר נוזלים מוסיפים בזמן הלישה.
- מכסים ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
- מכניסים לקירור לכמה שעות או לילה (במיוחד בקיץ עדיף לעבוד עם בצק קר)
- מכינים מלית מחמאה רכה משמערבבים עם הסוכר והקינמון
- מחלקים בצק ל- 2 וכל חלק מרדדים למלבן גדול
- מורחים מחצית מהמלית על המלבן -אפשר לפזר אגוזים אם אוהבים
- חותכים לרצועות בערך בעובי 2 ס”מ.
- מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים על גבי נייר בתבנית אפייה.
- מתפיחים כ – 40 דקות
- מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות לחצי שעה אפייה או עד שהמאפים מזהיבים
- מכינים את הציפוי – מערבבים היטב ומזלפים מעל המאפים החמים.
- תענוג !
תכינו זה פשוט נפלא !
מבחר ענק של עוגות שמרים