סינמון או סינבון רול – מתכון קל לשבלולי הקינמון האהובים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלולי שמרים קינמון זהו ללא ספק אחד המאפים האהובים אצלנו בבית.

מאפה בוקר אמריקאי שמזמן “התאזרח” כאן בארץ .

בצק שמרים רך נמס לפה עם מלית נהדרת של סוכר וקינמון .

מה צריך יותר מזה ליד הקפה של הבוקר ?

אני מכינה כמות ואז מקפיאה בקופסה וכשמתחשק להתפנק על סינמון – פשוט מוציאים ומפשירים במיקרו.

זה נהדר זמין ונוח. מנה אישית מופלאה.

השבוע הכנתי שתי תבניות כאלה לחייל שלי לבסיס.

 

המצרכים –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים (10 גר’)

רבע כוס סוכר

150 גר’ חמאה

כ- כוס מים או טיפה יותר

חצי כפית מלח

שקית סוכר וניל

אופציה למי שאוהב – גרידה מלימון

למלית –

70 גר’ חמאה

כף גדושה קינמון

3/4 כוס סוכר חום או סוכר רגיל

אפשרות להוסיף – חצי כוס אגוזים טחונים מכל סוג

ציפוי-

חצי שקית אבקת סוכר

2-3 כפות מיץ לימון /שמנת /קרם קוקוס

מצטרפים אלי לעמוד האינסטגרם שלי 

איך מכינים שבלולי קינמון – סינמון רול ?

אופן הכנה –

  • בקערת המיקסר מניחים את מצרכי הבצק מלבד החמאה והמלח.
  • מתחילים בלישה איטית 3-4 דקות ומשלבים את קוביות חמאה וממשיכים לוש כ- 8-10 דקות.
  • בסוף הלישה משלבים את המלח. הבצק צריך לצאת מעט דביק – אם חסר נוזלים מוסיפים בזמן הלישה.
  • מכסים ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
  • מכניסים לקירור לכמה שעות או לילה (במיוחד בקיץ עדיף לעבוד עם בצק קר)
  • מכינים מלית מחמאה רכה משמערבבים עם הסוכר והקינמון
  • מחלקים בצק ל- 2 וכל חלק מרדדים למלבן גדול
  • מורחים מחצית מהמלית על המלבן -אפשר לפזר אגוזים אם אוהבים
  • חותכים לרצועות בערך בעובי 2 ס”מ.
  • מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים על גבי נייר בתבנית אפייה.
  • מתפיחים כ – 40 דקות
  • מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות לחצי שעה אפייה או עד שהמאפים מזהיבים
  • מכינים את הציפוי – מערבבים היטב  ומזלפים מעל המאפים החמים.
  • תענוג !

 

תכינו זה פשוט נפלא !

 

מבחר ענק של עוגות שמרים 

 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

יש לכם אינסטגרם?

אתם ממש מוזמנים לעמוד הטעים שלי  באינסטגרם 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מחפשים מתכונים פרווה ? 

לוחצים כאן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments