הכל התחיל מנתח קצבים שקרץ לי בקצביה .
כמובן שקניתי.
נתח קצבים הוא בשר מעולה להקפצה ולגריל ולא תמיד ניתן להשיגו.
סינייה מאכל ערבי מסורתי נקרא כך על שם הכלי בו מכינים את המאכל.
אני מאוד אוהבת להכין אותו בווריאציות שונות.
השילוב של טחינה על בשר או דג ,ירקות צלויים בתנור, בעיני שילוב מושלם.
הכנתי מצע של תבשיל בורגול עדשים וחומוס מעליו הנחתי חתיכות צלויות של נתח קצבים,
טחינה בנדיבות, לתנור לכמה דקות, ומיד להגיש.
נשנשו את המנה כמנה ראשונה , חוסלה תוך כמה דקות.
מעדן מופלא בואו להכין,
נתח אחר שאפשר להכין ממנו את המנה – אנטריקוט או בשר טחון טרי
400 גר' נתח קצבים
2 כפות שומן כבש
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
מלח, פלפל,
בצל קצוץ
1/2 כוס בורגול מושרה שעה
1/2 כוס עדשים שחורות מושרות
1/2 כוס חומוס מבושל
כף סוכר חום
מלח, פלפל,
מעט שבבי צ'ילי חריף
1/2 כפית בהרט
1/4 כוס טחינה מוכנה
פטרוזיליה קצוצה
מתחילים בהשרייה של הבורגול והעדשים. לפחות שעה משרים במים .
מכניסים לבישול במי מלח כ 3 דקות ומסננים.
חותכים את הבשר לקוביות קטנות.
מחממים מחבת רחבה ומניחים את שומן הכבש.
משלבים את קוביות הבשר. מקפיצים וצולים קלות את הבשר.
מוציאים לצלחת.
באותה מחבת מחממים 1-2 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לאדות עד שהבצל מתקרמל .
משלבים את הבורגול,העדשים והחומוס.
מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים.
מוסיפים 2-3 כפות מים , מכסים את המחבת ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 10 דקות.
מעבירים את התערובת לכלי הגשה חרס או אחר, שאפשר להכניס לתנור.
מפזרים את הבשר הצלוי מעלי תערובת הבורגול.
מזלפים טחינה בנדיבות.
מכניסים את הכלי לתנור חם 180 מעלות.
5-7 דקות חימום .
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד!
בתאבון 🙂
טעים אששש!
מתכון לסינייה דג וירקות צלויים
אהבתם את המתכון ? אשמח אם תשאירו לי כאן למטה תגובה 🙂