סינייה לברק וירקות צלויים

13410745_1122330021160353_639776169_o

  13389160_1122330011160354_1921915724_o  

 

סינייה – מאכל מהמטבח הערבי המסורתי.

נקראית על שם הכלי בו היא מוגשת ונחשבת לקלאסיקות של המטבח הערבי.

הסינייה האורגינלית מורכבת מקציצת בשר טלה עגבניות וטחינה.

הסינייה מצויינת גם עם דגים.

ארוחה בריאה, מזינה ומהירת הכנה.

קיבלתי במתנה סיר פודרוסטר שמאפשר צלייה של ירקות ובשר ללא שמן וכמעט ללא מלח.

ניסיתי אותו בהכנת הסינייה ופשוט יצא תבשיל מופלא.

מומלץ מאוד להכנת ירקות צלויים לאנטיפסטי ולסלטים.

 

 

ל- 3-4 מנות

3-4 פילה של דג לברק /דניס/מוסר או אחר

2 פלפלים אדומים

2 עגבניות 

1-2 פלפלים ירוקים חריפים

6 שיני שום

2 בצלים

דלורית בינונית חתוכה ל-6 

 

 

בצל אדום פרוס

1-2 כפות שמן זית

כפית סילאן

 

1/2 כוס טחינה 

1-2 שיני שום

מיץ לימון

 

מתחילים בהכנת הירקות.

מניחים את הירקות בסיר סוגרים עם מכסה ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 220 מעלות 15-20 דקות.

 13389048_1122329237827098_673745113_o

 

מטגנים את פרוסות הבצל האדום עם מעט שמן זית כ4-5 דקות. מוסיפים כפית סילאן , מטגנים עוד כדקה ומורידים מהאש.

מכינים את הטחינה עם שום ולימון .

 

מתבלים את הדגים בתבלינים שאוהבים – מלח, לימון, פלפל שחור, מעט בהרט או קימל טחון.

צולים את הדג במחבת טפלון על הצד של העור כדקה כדי להסיר את העור.

חותכים או קורעים את הירקות הצלויים (ללא הדלורית) ממש מעט . מפזרים בתבנית.

13389039_1122329764493712_375174822_o

מניחים מעל הירקות את הדגים.  את הדלורית מניחים בצדדים.

מעל הדגים מניחים את הבצל המקורמל, ושופכים את הטחינה המוכנה.

13396630_1122329591160396_1073573804_o

סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ל- 10 דקות בטמפרטורה 180 מעלות.

זהו מוכן!

13389200_1122330027827019_588402172_o

מגישים בצלחת מנה של דג עם ירקות צלויים בתוספת דלורית,

מעדן 🙂

פטרוזיליה ולימון- מוסיף המון !

13383925_1122330024493686_445340895_o

13389160_1122330011160354_1921915724_o

13410745_1122330021160353_639776169_o

 

תגובות

תגובות