בשבוע האחרון נתקלתי בסרטון אמריקאי להכנת סופגניות בשקית.
הרעיון הזה עלה כבר לפני כמה שנים עם הכנת חלה בשקית.
אמרתי מה יכול להיות – חייבת לנסות.
המתכון עצמו לא כל כך נראה לי מבחינת הכמויות אז קצת שיניתי ושיפצתי למתכון משלי .
כל כך קל ופשוט שאתם חייבים לנסות.
מה צריך להכנת סופגניות בשקית?
שקית ניילון עבה גדולה שתכיל את הבצק ושאפשר יהיה ללוש אותו דרכה.
לעבודה-
הכנת סופגניות בשקית ניילון בקלי קלות – כל אחד יכול
אני הכנתי סופגניות מיני יצאו לי 20 סופגניות
לסופגניות גדולות תחלקו ל – 12
המצרכים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
רבע כוס סוכר
כף ברנדי
גרידה מלימון
שקית סוכר וניל
1/4 כוס שמן + תוספת שלי, 25 גר ' חמאה מומסת
ביצה
כ- כוס מים
מכינים את כל המצרכים מסביב לשקית.
מנפים את הקמח לפני הכנסתו לשקית.
מכניסים קמח, שמרים וסוכר .
מכניסים את שאר המצרכים .
מערבבים את הבצק מבעד לשקית תוך כדי מעיכה והטחה על השיש.
עד שהופך לבצק אחיד, אם מרגיש לכם שחסר נוזלים אפשר להוסיף מעט מים.
סוגרים את השקית – אפשר עם גומיה.
מכניסים את השקית עם הבצק לקערה עם מים חמימים .
לאחר כחצי שעה , מוציאים ושוב לשים מבעד לשקית ושוב חוזרים על פעולה ההתפחה בקערה.
נותנים עוד כשעה התפחה , הבצק מכפיל את נפחו בשקית.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה.
מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2-3 ס"מ.
קורצים עיגולים בעזרת כוס לגודל הרצוי.
מניחים על נייר אפיה.
לאחר כשעה התפחה אפשר להתחיל בטיגון.
מחממים שמן לטיגון עמוד בסיר כבד.
מכניסים את עיגולי הבצק עם נייר האפייה ובזמן האפיה שולפים את הנייר.
כדקה מכל צד.
לאחר שהסופגניות התקררו , ממלאים בריבה ומפדרים אבקת סוכר
סופגניות בשקית – כמה פשוט וקל ובזמן קצר יש לכם סופגניות מושלמות לחנוכה.
חג שמח 🙂
– רוצים להכין פרווה ללא חלב – תחליפו את החמאה ב- 2 כפות שמן נוספות
כאן כל מתכוני הסופגניות שלי כולל ציפויים מיוחדים
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !