עוגיות סהרונים ממולאות ברחת לוקום עוגיות של פעם של סבתא .
נקראות ברומנית קורנולצ’י או קורנולצ’ה – Cornulete.
עוגיות שלא מוותרים אצלנו עליהם וכשיש לי רחת לוקום אני מכינה אותם .
כמובן מככבות במשלוחי המנות שלי.
בצק פריך נהדר מגלגל בתוכו רחת לוקום מתוקה – מה צריך יותר מזה ליד כוס קפה ?
תענוג לכל אוהבי רחת לוקום.
אני קונה רחת לוקום בדרך כלל בחנויות של תבלינים או בשווקים כמו לוינסקי – שוק הכרמל .
תקנו רחת לוקום איכותית רכה ולא קשה.
הכנת בצק פריך מעולה ועדין שמתאים לרחת לוקום .
מכיוון שהמלית מאוד מתוקה אין צורך בסוכר בתוך הבצק אפשר להוסיף כפית לאיזון טעמים אבל לא חייבים.
את הבצק מחלקים ל 2 – 3 ומכל חלק מרדדים לעיגול ואז חותכים משולשים,
ועם רחת לוקום מגלגלים.
פשוט וטעים!
עוגייה למתחילים !
חוברת מתכונים להמון עוגיות
מעל 150 מתכונים הכי שווים ברשת !!!
כל עוגייה שרק תרצו כאן – מתכונים לעוגיות
המצרכים-
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות מדידה קמח)
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
סוכר וניל (או כפית מחית)
2 חלמונים (לבצק טבעוני ללא ביצים תחליפו ב- 3 כפות שמן)
מעט גרידה מלימון
כרבע כוס שמנת מתוקה/פרווה /קרם קוקוס /או חלב/מים
רחת לוקום לחתוך למלבנים דקים – כמה שצריך
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר וו גיטרה נעבד חמאה /נטורינה עם קמח עד לפירורים נוסיף שאר המרכיבים אם יש צורך בעוד נוזלים אז להוסיף טיפה עד שהבצק מתגבש – לא ללוש יתר על המידה.
אפשר להכין גם ללא מיקסר.
לעטוף בצק ולהכניס לקירור לשעה או יותר.
לחלק בצק ל- 2 או 3 תלוי בגודל של העוגיות שאתם רוצים
כל חלק לפתוח לעיגול
לחלק את העיגול ל- 8 משולשים שווים.
להניח בקצה המשולש רחת לוקום שחתכנו לצורת מלבן צר – אפשר קצת לרכך עם היד.
לגלגל את המשולשים לצורת סהרון.
להניח בתבנית על גבי נייר אפיה
תנור מחומם על 165 כ- 20 דקות לא לאפות יותר מידי ממש עד שמזהיב קלות.
לבזוק אבקת סוכר ולהגיש
זה נפלא !
חג שמח ומתוק
- במידה ורוצים להכין בצק פרווה טבעוני- מחליפים חלמונים ב- 3 כפות שמן משתמשים בנטורינה ובתחליפי פרווה לנוזלים.
מתכונים לפורים – חוברת מתכונים לחג הכי מתוק בשנה
המון מתכונים מהירים וקלים לוחצים כאן
מבחר מתכונים לשבת
מתנות קטנות האינסטגרם
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !