קינואה כפי שידוע היא סופר פוד – פצצת בריאות אמיתית ולכן מכונה לא פעם כ- “דגן-על”.
למרות שאיננה דגן ! היא מתאימה להכנת כל התבשילים והמתכונים שמכילים דגנים דומים.
היא עשירה בחלבון וב- 8 חומצות אמינו, שיחד מהוות חלבון מלא ומושלם.
עשירה בויטמינים (E ו-B), מינרלים (אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ וסידן) וסיבים תזונתיים.
מאוד קלה לעיכול. בקינואה אין גלוטן (חלבון חיטה) ולכן היא מתאימה לרגישים לגלוטן ויש הטוחנים אותה לקמח להכנת מאפים ותבשילים לחולי צליאק.
קינואה מגיעה בשלושה צבעים – אדום, שחור ולבן . הערכים התזונתיים של כל אחד מהצבעים זהה פחות או יותר, כשהאדומה עשירה גם בליקופן שהוא נוגד חמצון חיוני לגוף.
הבישול של הקינואה הוא קל ומהיר כ- 20 דקות במים ואם אתם משרים אותה לפני – אז ממש כמה דקות והיא מוכנה.
בתוך תבשילים אפשר להשתמש בה ממש כמו שמשתמשים באורז או בורגול.
הטעם הניטראלי שלה מאפשר לה לקבל טעמים של ירקות ורטבים ושילובים שונים של מרכיבים.
אני משתמשת בקינואה למיגוון מאכלים בהם – תבשילי תוספות עם ירקות, קציצות שמכילות קינואה, שילוב בתוך סלט , ממולאים ועוד.
תרצו לקרוא עוד על קינואה וסגולותיה כנסו – כאן
אספתי לכם כמה מתכונים מעולים עם קינואה
קישור לכל המתכונים
תבשיל קינואה וירקות – פשוט מעולה !
כנסו למתכון כאן
סלט קינואה מלא בירק ותוספת של קריספי קינואה
המתכון כאן
שניצל צמחוני/טבעוני המכיל חומוס וקינואה
המתכון כאן
תבשיל קינואה אדומה עם כרובית וחצילים
המתכון כאן
לביבות מופלאות של עדשים וקינואה
המתכון כאן –
פאייה צמחונית מופלאה משולבת ירקות קינואה וכוסמת
המתכון כאן
סלט ירוקים וסלק בשילוב קינואה – מושלם לאירוח
המתכון כאן
קציצות צמחונית ברוטב עגבניות
המתכון כאן
מג’דרה משודרגת
המתכון כאן
קינואה בשילוב ירקות מוקפצים אסייאתי
המתכון כאן
גריסים בשילוב קינואה, מנגולד ועוד
המתכון כאן
קישור לכל מתכוני הקינואה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !