לפעמים מתחשק להתפנק במשהו מנחם, מהיר וטעים .
הכנתי מאכל נוסטלגי שהיינו אוכלים בשנות ה- 80 המאכל הפופולארי של מסעדת נרגילה.
זיוה – בורקס גבינה גדול שמגישים עם ביצים קשות ,רסק עגבניות סחוג,קצת חמוצים וירקות.
השבוע פינקתי את המשפחה, בשבת בבוקר במאפים המעולים האלה.
הכנה ממש ממש קלה.
אפשר להכין מכל גבינה שיש לכם במקרר.
בצק עלים שמרית מצונן במקרר יש לי זמין תמיד .
המצרכים – 4 מאפים גדולים
אריזה בצק עלים שמרית
500 גר’ גבינה לבנה (שסיננתי אותה מנוזלים)
50 גר’ גבינה צהובה מגורדת
100 גר’ גבינה צפתית מגורדת/אפשר פטה או בולגרית
ביצה
כף קמח
אפשר לשלב גם תרד טרי שחולטים במים חמים ,סוחטים וקוצצים.
אופן ההכנה –
- מערבבים את הגבינות עם הביצה והקמח לתערובת אחידה.
- פותחים את הבצק ומרדדים אותו מעט
- מחלקים ל- 4 רצועות
- מניחים רבע מהמלית של הגבינה בקצה הרצועה ומגלגלים לכרוכית
- מניחים בצורת סהרון על נייר אפיה
- מורחים בביצה טרופה
- מכניסים לאפייה כ- 30-40 דקות
- מכינים רסק מעגבניות טריות , ביצים קשות , סחוג חמוצים וכל מה שאוהבים !
מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת
ואם אתם בעד בורקס –
אז קבלו מאגר מתכונים לבורקסים הכי שווים שיש
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”