מתכון – מרק עדשים עם קציצות בשר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מרק עדשים עם קציצות בשר

מנה מהממת וקלה להכנה – ארוחה שלמה בתוך סיר אחד.

ככה אני אוהבת את הארוחות שלי – במיוחד בחורף – צלחת מחממת ומשביעה.

מכינים מרק עדשים עשיר בירקות וסמיך.

מכינים תערובת קציצות בשר – מטגנים אותם קלות על מחבת ואחר כך מכניסים לבישול קצר בתוך המרק.

מגישים עם לחם טרי קצת חומוס/טחינה וסלט – ארוחה נהדרת ומנחמת

מכורים למטבח ?

מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק לתפריט יומי 

המצרכים להכנת המרק –

1 בצל קצוץ

3/4 כוס עדשים ירוקות

גזר גדול חתוך לקוביות

קישוא חתוך לקוביות

כוס בטטה/דלורית  חתוכה לקוביות

תפוח אדמה חתוך לקוביות

עבניה קוביות

חצי פלפל אדום חתוך קוביות

1-2 שיני שום כתוש

ענף סלרי גדול פרוס

כמה ענפי פטרוזיליה,ושמיר

מלח, פלפל, מעט כמון

לחריפות מעט שבבי צ'ילי

מצרכים לתערובת הקציצות –

400 גר' בשר טרי טחון

בצל מגורד

ביצה

שן שום כתושה

תבלינים – מלח, פלפל שחור

2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה-

מכינים את המרק –

בסיר עמוק להניח כפית שמן ולטגן את הבצל והשום להוסיף את שאר המרכיבים לתבל ולכסות במים.

להעביר מכוסה לאש נמוכה .

הכנת הקציצות –

מעבדים היטב את כל המצרכים של הקציצות לתערובת אחידה .

מחממים מעט שמן במחבת טפלון וצולים את הקציצות משני הצדדים .

מעבירים את הקציצות לתוך המרק

ממשיכים לבשל כ- 30-40 דקות.

ביום חורפי וקריר – ארוחה כייפית ומנחמת – רוצו להכין !

מרק עדשים עם קציצות בשר

כל מתכוני המרקים שלי 

יש לכם אינסטגרם?

כנסו ל – כאן ותוכלו לעקוב אחרי גם בסיפורי אינסטוש 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות