מרק עדשים עם קציצות בשר
מנה מהממת וקלה להכנה – ארוחה שלמה בתוך סיר אחד.
ככה אני אוהבת את הארוחות שלי – במיוחד בחורף – צלחת מחממת ומשביעה.
מכינים מרק עדשים עשיר בירקות וסמיך.
מכינים תערובת קציצות בשר – מטגנים אותם קלות על מחבת ואחר כך מכניסים לבישול קצר בתוך המרק.
מגישים עם לחם טרי קצת חומוס/טחינה וסלט – ארוחה נהדרת ומנחמת
מכורים למטבח ?
מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק לתפריט יומי
המצרכים להכנת המרק –
1 בצל קצוץ
3/4 כוס עדשים ירוקות
גזר גדול חתוך לקוביות
קישוא חתוך לקוביות
כוס בטטה/דלורית חתוכה לקוביות
תפוח אדמה חתוך לקוביות
עבניה קוביות
חצי פלפל אדום חתוך קוביות
1-2 שיני שום כתוש
ענף סלרי גדול פרוס
כמה ענפי פטרוזיליה,ושמיר
מלח, פלפל, מעט כמון
לחריפות מעט שבבי צ’ילי
מצרכים לתערובת הקציצות –
400 גר’ בשר טרי טחון
בצל מגורד
ביצה
שן שום כתושה
תבלינים – מלח, פלפל שחור
2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה-
מכינים את המרק –
בסיר עמוק להניח כפית שמן ולטגן את הבצל והשום להוסיף את שאר המרכיבים לתבל ולכסות במים.
להעביר מכוסה לאש נמוכה .
הכנת הקציצות –
מעבדים היטב את כל המצרכים של הקציצות לתערובת אחידה .
מחממים מעט שמן במחבת טפלון וצולים את הקציצות משני הצדדים .
מעבירים את הקציצות לתוך המרק
ממשיכים לבשל כ- 30-40 דקות.
ביום חורפי וקריר – ארוחה כייפית ומנחמת – רוצו להכין !
מרק עדשים עם קציצות בשר
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”