מתכון לקראמבל קוקיז – העוגייה שמשגעת את הרשת – Crumbl cookies recipe

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לקראמבל קוקיז – העוגייה הכי פופולרית ברשת .

העוגיות הפכו לטרנד קולינרי מאוד פופולרי בארצות הברית שהתפשט ברחבי הרשת.

בשנה האחרונה נתקלים באינסטגרם ובעיקר בטיקטוק בהמון סרטונים של העוגיות האלה.

אז מה הן בעצם קראמבל קוקיז ?

קרמבל קוקיז הן עוגיות חמאה אמריקאיות שנמכרות ברשת שפרוסה בכל רחבי ארה”ב עם מעל 900 סניפים .

הן באות בגודל ענק  , משלבות בין מרקם פריך בצדדים לבין המרכז רך וטעים. הטעם והמילוי של העוגיות משתנה והן נמכרות ברשת האמריקאית במגוון רחב של טעמים ואפשרויות לבחירה.

הרשתות החברתיות תרמו רבות להפצת הטרנד, כאשר סרטונים של אנשים טועמים את העוגיות הפכו ויראליים.

מה הופך אותן למיוחדות?

 ישנם אינספור טעמים של קראמבל קוקיז, החל מקלאסיקות כמו שוקולד צ’יפס ועד לטעמים עונתיים ויצירתיים יותר.

קראמבל קוקיז מכילות לעתים קרובות מילויים שונים כמו שוקולד, נוטלה, קרמים ואגוזים, מה שהופך אותן לעוד יותר מושחתות.

הנכד שלי ראה סרטון של העוגיות וביקש כל כך יפה שאכין לו.

אז החלטתי לחקור קצת

ולחפש את המתכון הכי טוב ברשת למתכון בסיסי.

כמובן שיש המון טעמים וצבעים שאני מקווה להגיע ולהכין בעתיד.

איך מכינים קראמבל קוקיז בבית? המתכון הבסיסי שמתאים להמון תוספות 

הכנתי ב- 4 טעמים שחלקם נמכרים ברשת האמריקאית אבל יש עוד המון המון טעמים

אחרים.

המתכון הבסיסי (שינוי היחיד הוא שהורדתי בכמות הסוכר)

כמות קטנה להכנת 9 עוגיות בגודל נאה

אוהבים עוגיות – כנסו כאן למאגר מתכונים ענק!!!!

ממליצה מיד להכפיל את הכמות 

המצרכים –

120 גר’ חמאה רכה

1/3  כוס סוכר חום

2 כפות סוכר לבן (במתכונים האמריקאים יש יותר כמות סוכר ,תוכלו להוסיף)

כפית מחית וניל (או סוכר וניל )

ביצה

כוס ורבע קמח

כפית אבקת אפייה

1/8 כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

כף קורנפלור

תוספות –

שוקולד צ’יפס – חלב ומריר

סוכריות  ספרינקלס  (סוכריות אטריות בצבעים )

חופן אגוזי לוז גרוסים

קינמון

לקישוט –

נוטלה

סוכריות

קרם חמאה – מספיק ל-4 עוגיות 

30 גר’ חמאה

כחצי כוס אבקת סוכר

2 כפות גבינת שמנת

אופן ההכנה –

העוגייה הכי קלה להכנה .

מערבבים חמאה עם הסוכר .

מוסיפים ביצה ואחר כך את שאר המרכיבים ומערבבים עם כף או מזלג עד שהכל מתאחד.

מחלקים את הבצק ומוסיפים תוספות

אני חילקתי ל 4 טעמים .

סוכריות , שוקולד צ’יפס , אגוזי לוז וקינמון לכל חלק הוספתי קצת (לכן ההמלצה שלי להכפיל כמות  שתוכלו להכין בכמה וכמה טעמים )

חלק -שמתי סוכריות

חלק – הוספתי מעט קינמון ולפני האפייה טובלים את הכדור של העוגייה בצלוחית עם מעט סוכר וקינמון  .

חלק שלישי עם שוקולד צ’יפס

וחלק רביעי עם אגוזי לוז ומעט שוקולד ציפס חלב

מעבירים למקרר  לקירור של שעה.

מכדררים כדורים במשקל של כ-50 גר’

מניחים על התבנית ומשטחים מעט

אפייה על 180 מעלות 15 דקות אם רוצים עוגיות רכות במרכז ו 20 דקות קצת יותר אפויות.

הקישוטים שמכינים למעלה זה לפי טעם .

על העוגייה עם אגוזי הלוז מרחתי נוטלה

על העוגיות עם הסוכריות מרחתי קרם חמאה ורוד

מערבבים יחד את כל המרכיבים של קרם החמאה .

מעבירים לשקית זילוף (אפשר לצבוע בצבע מאכל לורוד)

מזלפים על העוגיה של הקינמון קרם חמאה ומפזרים מעט קינמון מעל .

זהו תהנו ותכינו לילדודס.

הם ישתגעו

נתראה בעוגיות קראמבל הבאות …

יש מלאאאא טעמים ואני חייבת להכין

Ingredients:

  • 1/2 cup (1 stick) unsalted butter, softened
  • 1/3 cup packed light brown sugar
  • 2 tablespoons granulated sugar (you can add more if you prefer a sweeter cookie, as American recipes often use more sugar)
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 large egg
  • 1 1/4 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/8 teaspoon baking soda
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1 tablespoon cornstarch
  • Add-ins:
    • Chocolate chips (milk and dark)
    • Sprinkles
    • Chopped hazelnuts
    • Cinnamon
  • For the frosting:
    • Nutella
    • Sprinkles
    • Buttercream frosting (enough for 4 cookies)
      • 2 tablespoons butter
      • About 1/2 cup powdered sugar
      • 2 tablespoons cream cheese

Instructions:

This cookie is super easy to make.

  1. Cream together the butter and sugars.
  2. Add the egg and then mix in the remaining ingredients with a spoon or fork until just combined.
  3. Divide the dough and add your desired mix-ins. I divided mine into 4 parts: sprinkles, chocolate chips, hazelnuts, and cinnamon. I added a bit of each to every part (so I recommend doubling the recipe so you can make multiple flavors).
  4. For one part, I added sprinkles.
    • Refrigerate for 1 hour.
    • Roll into balls, approximately 50 grams each.
    • Place on a baking sheet and slightly flatten.
    • Bake at 180 degrees Celsius for 15 minutes for soft centers, or 20 minutes for a more cooked cookie.
    • Decorate as desired.
    • For the hazelnut cookies, I spread Nutella on top.
    • For the sprinkle cookies, I spread pink buttercream frosting.

Note: To convert measurements to American, I’ve used the following approximations:

  • 120 grams of butter is approximately 1/2 cup (1 stick)
  • 1/3 cup is about 60ml
  • 1 cup is about 240ml

Additional tips:

  • You can adjust the amount of sugar to your taste preference.
  • Feel free to experiment with different add-ins.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments