מתכון לפקיילה תמצית תרד – מנגולד ירוקה לבישול פקיילה טוניסאית וטבחה בסלק
התמצית הירוקה הנפלאה הזו – יש לה כמה שמות פקיילה בפי הטוניסאים וסלק בפי הטריפוליטאים
היא משמשת לתבלין בבישול של חמין טבחה בסלק או פקיילה.
אז אני מביאה פה את הגרסה של סבתא שלי – סבתא טריפוליטאית שתמיד היתה לה צנצנת כזו במקרר היא הייתה קוראת לזה סלק.
“זה לטבחה השחורה” – ככה היא קראה לטבחה בסלק – ואם מכינים את התמצית כראוי הטבחה בהחלט יוצאת שחורה וכהה.
הטעם העמוק של עלי הסלק/תרד מצטמצם בטיגון המקדים והוא נעשה יותר מרוכז והופך את התבשיל לאחד הדברים היותר טעימים שתטעמו בימי חייכם.
בעיני זה התבשיל הכי טעים שיש ואני קצת מכירה תבשילים…
אז קדימה בפעם הבאה שאתם חושבים על הכנת חמין לשבת חורפית – תכינו מראש את התמצית.
כאן הבאתי כמות שמספיקה ל-2 סירים .
אפשר לשמור במקרר או במקפיא.
יש המוסיפים לתמצית אחרי הבישול וטוחנים יחד גם צרור כוסברה ופטרוזיליה – אצלנו לא מוסיפים כלום מלבד עלי התרד והסלק !
אני מכינה בדיוק לפי המתכון של סבתא.
והוא מובא כאן
איך מכינים פקיילה ?
המצרכים-
2 חבילות עלי מנגולד
חבילה אחת של תרד בשרני(עדיף לקנות בשווקים לא בסופר)
כוס ורבע שמן רגיל
אופן ההכנה –
שוטפים היטב את העלים ומסננים.
קוצצים בסכין חדה דק.
מעבירים לסיר רחב ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהנפח של העלים יורד ואין יותר נוזלים.
מוסיפים את השמן כל פעם חצי כוס ומערבבים הטיגון נעשה על אש בינונית נמוכה כשכל פעם קצת מגבירים את האש כדי שהעלים יטוגנו היטב.
לאחר כ 40-50 דקות העלים מטוגנים היטב.
מעבירים את הכל כולל השמן למעבד מזון וטוחנים למחית.
מעבירים לצנצת ומאחסנים בקירור עד הבישול של החמין .
אני משתמשת בתמצית גם לתבל תבשילים נוספים – אפילו באורז זה טעים.
התמצית כאן מספיקה ל-2 סירים של חמין .