מתכון לפיתות של מאפייה ממש כך
פיתות בעבודת יד עם כיס ממש כמו שקונים במאפייה רק יותר טעימות
האפייה מתבצעת הכי טוב , בטאבון אז אם יש לכם טאבון זה מעולה ,
ואם לא אז או סיר חשמלי של פעם או תנור להדליק לחום הכי גבוה.
המתכון בצק שמרים נהדר וקל
מצרכים –
קילו קמח – לחם או פיצה בעדיפות
כף גדושה שמרים יבשים – 16 גר’- או טרי 40 גר’
3 כפות סוכר
כף גדושה – 25 גר’ מלח
3 כפות שמן זית
2 וחצי כוסות מים (600 מ”ל)
אופן ההכנה –
לקערה המיקסר נערבב שמרים עם מים וסוכר .
נמתין כ – 10 דקות .
נוסיף את הקמח והשמן ונתחיל בלישה איטית , כמה דקות ונוסיף גם את המלח .
נלוש כ- 10 דקות.
נעגל את הבצק ונכסה .
נתפיח כשעה עד שהנפח מוכפל.
נחלק לכדורים 12-15
נמתין עוד כ- 10 דקות.
נשטח כל כדור לצורת פיתה – בערך עובי של ס”מ מינוס .
נאפה או בטאבון או בסיר חשמלי.
אפייה בתנור בייתי –
נדליק על מקסימום את התנור.
על גבי נייר אפייה מקומח נעביר כל פעם 4 פיתות לתבנית ונאפה כמה דקות מצד אחד עד שמתנפח (2-3) דקות ונהפוך לצד שני.
כך נאפה את שאר הפיתות.
בהצלחה .
לכסות במגבת את הפיתות המוכנות
אני אפיתי בטאבון.