עוף צלוי אני מכינה כמעט כל שבוע לארוחות השבת .
הכנתי בשבוע שעבר עוף צלוי שחום וטעים בצורה בלתי רגילה.
הוצאתי את מה שהיה במקרר בתוספת דבש ולימון ועוד כמה פרודוקטים מעולים יצא עוף מהסרטים.
חוץ מזה שצריך קצת לטגן ולצלות את המרכיבים לפני הבישול בתנור .
זה הסוד לפריכות ונימוחות של העוף, בתוספת של דבש ולימון.
גם אם נשאר מנה – למחרת זה טעים כמו טרי.
מנה ל- 4 סועדים לפחות
התבנית הזו בהחלט יכולה להתאים גם לחגים כמנת עוף אהובה על השולחן.
המצרכים-
3-4 כרעיים חתוכים או פולקע
כפית פפריקה מתוקה
כפית שום גבישי
פלפל שחור גרוס
כף קמח/קורנפלור
דבש
חצי כפית בזיליקום יבש /תימין יבש
כף לימון סחוט
3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
עגבנייה בשלה
פטריות סלסלה פרוסות קצת
4 שיני שום פרוס או כתוש
ענף סלרי עלים קצוץ
אפשר להוסיף גזר או דלורית
אם יש חתיכה של כרישה.
פרוסות מחצי פלפל אדום
אופן ההכנה –
נערבב את חלקי העוף עם התבלינים ,כף דבש, מיץ לימון וקמח.
נחמם סיר נונסטיק (רוסטר שנכנס גם לתנור) עם מעט שמן זית.
נטגן היטב את חלקי העוף משני הצדדים.
נוציא הצידה.
נטגן בהמשך את תפוחי האדמה והירקות האחרים כמו גזר או דלורית.
ונוציא לצד.
נטגן את הבצל להשחמה נוסיף סלרי, כרישה, פלפל , עגבנייה ושום.
נוסיף 3 כפות דבש , פלפל שחור גרוס, כפית פפריקה מתוקה.
נסדר מעל את תפוחי האדמה הירקות והעוף.
נוסיף מים כוס וחצי מים רותחים.
נבדוק ונתבל אם יש צורך במלח.
נכניס לתנור לשעה וחצי על 180 מעלות.
אם רוצים השחמה נוספת 10 דקות לסיום לאפות ללא מכסה.
לבדוק במהלך הבישול אם חסר מים ולהוסיף קצת במידה ויש צורך.
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
כאן – מתכונים לארוחות השבת
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר