מתכון לטוטץ – פשטידת תפוחי אדמה מהמטבח הרומני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

טוטץ – פשטידת תפוחי אדמה רומנית .

     

טוטץ היא פשטידת תפוחי אדמה מהמטבח הרומני.

פשטידה שנהוג להכין בפסח או בחנוכה.

אוכל של חגים .

 

תפוחי אדמה מזכירים לי יותר מכל את אבי ז”ל.

כילד בן 6 אסף את קליפות תפוחי האדמה מפחי הזבל של ה”גויים” וכך הצליח לשרוד את הרעב והקור.

המתכון מוקדש לזכרו של אבי האהוב יעקב אוסטר ז”ל .

הטוטץ היה אחד המאכלים האהובים עליו.

מאכל שהזכיר לו  את הימים שלפני המלחמה, את משפחתו ואימו האהובה שלא שרדו את השואה.

אבי היה ניצול שואה.  את השואה עבר כילד בן 6 ומה שנחרט אצלו יותר מכל, הם הרעב והקור, שהיו בלתי נסבלים .

אבי נולד בצ’רנוביץ רומניה – בוקובינה. הוגלה עם משפחתו

המורחבת לטרנסניסטריה – מחנות המוות שבאוקריאינה.

רוב המשפחה לא שרדה .

מכל משפחתו הגדולה הוא היה הילד היחיד שנשאר. שרד צעדות מוות ומחנות הרעבה בטרנסניסטריה.

לצערי הרב הוא נפטר בשנת 1998 . 

 

אבי מאוד אהב לאכול. אוכל היה חלק מהוויתו.

אני זוכרת בתור ילדה את האושר על פניו של אבי כאשר הדודה שלו הייתה מגישה את הפשטידה לשולחן .

 

הכנתי את הפשטידה בתבנית עגולה אך אפשר גם במלבנית עדיף מפיירקס 

המצרכים-

קילו ורבע תפוחי אדמה (עדיף אדומים)

כ- 8 כפות שמן (שמן זה המלצה )

1 בצל גדול קצוץ או שניים

3/4 כוס קמח – בפסח 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1/4 כוס קמח מצה 

1/4 כפית שמרים יבשים או כפית אבקת אפייה

1/4 כוס מים

כפית סוכר

כפית גדושה מלח

כפית פלפל שחור

4 ביצים 

אופן ההכנה-

לקלף ולגרד את תפוחי האדמה. להניח במסננת להגרת הנוזלים למשך כחצי שעה.

לטגן את הבצל הקצוץ ב3-4 כפות שמן למשך 2-3 דקות עד לשקיפות, ולקרר מעט.

בקערה להניח את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המטוגן, המים,הביצים והתבלינים.

לערבב היטב  להוסיף את הקמח והשמרים או אבקת אפיה.

לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

לרפד תבנית עגולה 26 בנייר אפייה ולמרוח 3 כפות שמן.

להעביר את התערובת לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כרבע שעה.
לטפטף את השמן הנותר  מעל הפשטידה.
לחמם את התנור לחום של 200  ולאפות את הפשטידה  כ- 15 דקות.

לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה לחום של 180 ולאפות עוד כשעה עד להשחמה יפה.
לאחר האפייה להפוך ולהגיש.

            

מוזמנים לעמוד הפייסבוק שלי – מתנות קטנות התפריט היומי 

כמות השמן היא מומלצת ,לטעמי זה מספיק.

הפשטידה המקורית שהכינה דודה הניה,  הכילה  הרבה יותר שמן. 

עוד מתכונים מהמטבח הרומני

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
איה
1 year ago

הי שאלה האם את השמן מוסיפים לבלילה תודה רבה

אירית
1 year ago

היי דפנה אפשר להכין יומיים לפני ? ולמה צריך להוסיף מים אם צריך לסנן קודם את הנוזלים ?