פלוב – אורז עם בשר בסגנון בוכרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

פלוב אורז בוכרי משגע !

 

הגרסה שלי ל – פלוב  – מאכל בוכרי מסורתי שאימצתי לארוחות אצלי בבית.

כמו שאני אוהבת  – ארוחה שלמה בסיר אחד.

הטעמים נפלאים ופשוט כייף לאכול .

התבשיל יוצא מושלם !

סוג הסירים שכולם אוהבים ! קל ופשוט להכנה 

איך מכינים פלוב אורז בוכרי ?

המצרכים-

300 ג”ר בשר בקר טרי לבישול מהיר חתוך לקוביות קטנות – השתמשתי בנתח קצבים , אפשר אנטריקוט או שייטל .

(ניתן להשתמש גם בבשר בקר טחון טרי במקום או בבשר טלה.)

2 כפות שומן בקר או כבש

מי שממש לא אוכל בשר בקר – אפשר להחליף בנתחי פרגית טרייה 

2 גזרים גדולים חתוכים לשרוכים

2 בצלים פרוסים

כוס וחצי אורז עגול או בסמטי או יסמין

מעט כמון

פלפל שחור ,מלח

שמן

לתבלינים אפשר להוסיף כפית זרעי כוסברה כתושים 

אופן ההכנה-

בסיר כבד ורחב עדיף טפלון ,

לטגן ב 2 כפות שמן את הבצל  להוציא מהסיר ולהניח בצד.

להוסיף את שומן הכבש  לסיר ולאחר דקה להוסיף את קובית הבשר.

לבשל כ- 5 דקות תוך כדי עירבוב. להחזיר לסיר את הבצל ,

להוסיף את הגזר והתבלינים. 

לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לסיר.  

לכסות עם מים רותחים עד כס”מ מעל האורז.

לסגור עם מכסה ולהעביר לאש נמוכה .

בישול של כ-45-50 דקות.

בתאבון !

פלוב אורז בוכרי  מנה   מ ה מ מ ת !

כנסו לכל מתכוני הבשר שלי  

מאגר מתכונים לשבת 

מתכונים לפסח

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דידי
10 months ago

מה הכוונה שומן כבש? ככה לבקש בסופר?