מתכון לחמניות רכות ומתוקות עם הציפוי הסודי כמו במאפיות – הסבר וסרטון לקליעת לחמניות בכל מיני צורות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כמעט בכל שבוע אני מוצאת את עצמי מכינה בצק לחלות

שאפשר לעשות ממנו כמובן גם לחמניות.

אז בשבוע שעבר השקעתי הכנתי לחמניות מעולות שיהיה לי לכל השבוע

וגם צילמתי את הקליעות של הלחמניות

סרטון מפורט מצורך למטה .

מתכון מעולה לחמניות ענננים ובכלל בקיץ זה ממש כיף להכין מאפי שמרים .

התפיחה טובה וקלה ויוצאים תמיד מאפים מושלמים.

טיפים ממני ללחמניות ,לחם וחלות מושלמות

-קמח שווה קצת להשקיע בקמח לחם או חלה או פיצה שיש בו חלבון בכמות גבוהה.

המאפים יוצאים הרבה יותר משובחים.

 

-זמן התפחה לעקוב אחרי ההוראות

-מומלץ בקיץ אפילו להכין ערב לפני את הבצק ולשים במקרר.

-זה מעולה לעבוד בקיץ עם בצק שמרים קר.

  • אל תתפתו לכל מיני מתכונים שמקצרים זמן לישה או ללא לישה.
  • כי לישה טובה זה חובה כדי לפתח גלוטן כמו שצריך ללחמניות ענננים.
  • במידה ואוהבים ממש מתוק תוסיפו עוד 2 כפות סוכר
  • אפשר להכין ללא ביצים – תוסיפו באותה כמות מים
  • למאפי שמרים משובחים יותר אני אוהבת להשתמש בקוביות של השמרים הטריות

 

המצרכים-

קילו קמח עדיף לחם /פיצה

50 גר’ שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים (20 גר’)

1/3 כוס שמן רגיל או זית

2 ביצים (אפשר להוריד ביצים ולהכין בתוספת מים )

כ- 2 וחצי כוסות מים

1/3 כוס סוכר

2 כפיות גדושות מלח -20 גר’

תכינו את הציפוי הסודי יצאו לכם לחמניות בצבע של מאפיות

לציפוי-

לערבב – ביצה עם כפית סילאן + חצי כפית אבקת נס קפה +כף מים

אופן ההכנה –
בקערת המיקסר ממיסים את השמרים בחצי כוס מים וכף סוכר.
לאחר שהשמרים תפחו מעט משלבים את כל המרכיבים הרטובים – ביצים,שמן,מים וגם מלח וסוכר. מערבבים היטב.
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבבים היטב.
מתחילים לערבל במיקסר עם וו לישה במהירות איטית .
אם רואים שחסר מים מוסיפים במהלך הלישה.
הבצק שצריך להתקבל הוא בצק גמיש מעט דביק.
לאחר 10 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה של כשעה .
אפשר להכניס את הבצק למקרר לכמה שעות.
מחלקים את הבצק 15 כדורים
תלוי בגודל שתרצו – שקלתי כ- 140-150 גר’ כל רצועה.
נותנים מנוחה של 10 דקות.
מרדדים כל חלק למלבן ומגלגלים ליצירת גליל גדול כמו של חלות.
יוצרים מכל גליל צורה של לחמניות.

הסרטון כאן באינסטגרם ויש למטה גם ביוטיוב
מניחים להתפחה 30-40 דקות.

לאחר 30 דקות מברישים בתערובת של הביצה עוד 10 דקות ושוב מברישים קלות בתערובת -ככה הן יצאו שחומות ויפות כמו במאפיה.
בוזקים למעלה שומשום,קצח,פרג וכל מה שבא לכם.

מכניסים לאפייה 190 מעלות כ- 25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה.
מוציאים ומקררים על רשת התנור.

 

 

לעוד מתכונים תוכלו לגלוש לעמוד הראשי אצלי בבלוג 

מעל 1500 מתכונים שהם בהחלט שווים !

הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

והכי חשוב -!!!

להצטרף לדף שלי באינסטגרם שם אני מעלה המון סרטוני אוכל

מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אופק
9 months ago

שבוע טוב 🙂
תודה על השיתוף
האם קמח כוסמין 80 אחוז של נפלאות מתאים פה?
האם צריך לשנות משהו עם קמח כזה?