![](https://matanot-ktanot.co.il/wp-content/uploads/2020/04/IMG_3214-scaled.jpg)
לחמניות ארוכות לחמניות אצבע ביתיות.
במקום לקפוץ למאפייה ולעמוד בתור , אני מעדיפה להכין בבית לחמניות.
השבוע התחשק לנו ארוחת נקניקייה בלחמניה.
מפשילים שרוולים ומכינים בבית
לחמניות מושלמות רכות וטעימות.
מהבצק יוצאות –
12 לחמניות יפות גדולות (במשקל 130 גר’)
או
15 לחמניות אצבע (משקל 110 גר’)
המצרכים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף גדושה מלח
4 כפות שמן זית
כ – 2 וחצי כוסות מים או יותר
אופן ההכנה –
- מכניסים את המצרכים לקערת המיקסר ללישה של 7-10 דקות
- אם צריך מים מוסיפים בהתאם , הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.
- מניחים את הבצק מכוסה במקום חמים להתפחה כשעה.
- יוצרים כדורים כמספר הלחמניות שרוצים . שקלתי 130 גר’ ללחמניה ארוכה גדולה 110 גר’ ללחמניה בגודל בינוני.
- מניחים בצד מכוסה ל- רבע שעה .
- מרדדים כל עיגול בצק למלבן קטן ומגלגלים לגליל .
- מניחים בתבנית.
- מתפיחים עוד כשעה .
חצי שעה לפני שמכניסים לתנור מדליקים תנור לטמפרטורה 210 מעלות
מכניסים לתנור לאפייה של 15-20 דקות או עד שתראו שהלחמניות משחימות יפה.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מניחים על רשת לקירור.
אם אתם רוצים אותן רכות תכסו במגבת.
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.