בורקס שבלול בצק עלים פטריות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלול בצק עלים במלית נהדרת של תפוח אדמה ופטריות

מאפה שהכנתי ממש בכמה דקות עבודה

משהו מנחם וטעים שתמיד כיף לאכול

ללא מוצרי חלב!

בימים האחרונים חזרתי לעבודה ויש קיצורי דרך שממש עוזרים לי

כמו בצקים מוכנים במקרר.

החיים הופכים להיות קלים ,

כשיש במקרר בצק עלים מצונן של שמרית 

מרודד ומוכן לעבודה ללא צורך בהפשרה,

מאפה מהיר שמכינים ממש בזריזות

לא תאמינו כמה פשוט

המאפה הופף בקלות לטבעוני – פשוט מורידים את הביצה מהמתכון !

המצרכים –

בצק עלים שמרית- בצק מעולה על בסיס שמן (פרווה/טבעוני)

בצל גדול קצוץ

תפוח אדמה בינוני (אפשר להחליף בבטטה)

סלסלת פטריות טריות

מלח, פלפל שחור

להברשה – ביצה שומשום ,קצח

אופן ההכנה –

מחממים תנור 180 מעלות

מכינים תבנית עגולה קוטר 24  מרופדת בנייר אפייה

  • מטגנים את הבצל עם מעט שמן להזהבה יפה
  • קוצצים את הפטריות ומשלבים לתוך הבצל
  • ממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות עד שהפטיריות מאבדות נפח.
  • במקביל שמים את הבטטה במיקרו לריכוך – אני מכניסה לפולסים של דקה .
  • לאחר שהבטטה התקררהקולפים ומרסקים אותה למחית.
  • מוסיפים לבטטה את תערובת הבצל ופטריות
  • מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • פוחים את הבצק ומחלקים ל- 3 חלקים.
  • מניחים מלית בקצה של כל חלק ומגלגלים לכרוכית.

  • לוקחים כרוכית אחת ומניחים בתבנית בצורת ספירלה.
  • וכך ממשיכים עם 2 החלקים הנוסיפים כשמחברים בין חלק לחלק .
  • עד שנוצר בורקס ענק בצורת ספירלה.
  • מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח או שומשום.
  • מכניסים לתנור ל-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה
  • נכנסים לסרטון לצפייה באופן ההכנה –

תענוג !

פשוט , טעים וקל להכנה !

אוהבים בורקס?

למתכוני הבורקס שלי לוחצים כאן

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments