מתכון לבשר מספר 8 – קדרת צלי בקר מבשר שריר שנמס בפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לבשר מספר 8 – קדרת צלי בקר מבשר שריר שנמס בפה

בחג האחרון הכנתי קדרת בשר חגיגית עם בשר שריר מספר 8.

כן , הנתח הזול והלא מפונפן עם שם נוצץ כמו שפונדרה ,אסאדו  צלי כתף ,אוסובוקו וכל השאר.

ומה זה אוסובוקו? – בשר שריר עם עצם מח.

ובכן כידוע , שריר הוא נתח מאוד מתאים לבישול ארוך – הבשר יוצא רך ומלא בטעם אחרי הבישול, מתאים לגולש , חמין של חורף ומרקי בשר.

הנתח של השריר 8 הוא נתח יחסית זול , זמין תמיד בסופר  – קפוא או טרי.

כן, אפשר להכין סיר קדרה מושלם בפחות מ- 50 שקל !

אז הנה קדרת בשר חגיגית שהיא גם קלה להכנה וגם מלאה בטעמים.

שלבתי בתוך הקדרה – המון בצל מקורמל, דלעת ושזיפים שחורים. טעמים שתמיד מתחברים לי לתבשיל בשר.

בואו להכין קדרת בשר מספר 8 שריר שיוצא רך ונמס בפה ומלא בטעם.

אני מתחילה בבישול של נתחי הבשר בסיר לחץ ואחר כך מבשלת ברוטב עם הדלעת והשזיפים בתנור.

המצרכים-

קילו וחצי בשר שריר חתוך לקוביות גדולות

מעט קמח לקימוח הבשר

בצל גדול פרוס

3-4 שיני  שום

2 עלי דפנה

4 גרגירי פלפל אנגלי

מלח, פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

(לטעם – לא חובה , אני שמה חתיכה של שומן כבש במקום שמן לטיגון של הבשר)

לבישול בתנור –

ציר הרוטב-

2 בצלים פרוסים

בצל אדום חתוך לפלחים

4 שיני שום

דלעת חתוכה לקוביות (בערך כוס או יותר)

10 שזיפים שחורים ללא גרעין אפשר לחתוך לחצי

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כפית קינמון

2 כפות סילאן/דבש

אופן ההכנה –

את נתחי הבשר ממליחים מפלפלים ומקמחים .

מחממים את סיר הלחץ עם מעט שמן אני שמתי חתיכות של שומן כבש בתחתית.

מטגנים את נתחי הבשר בסיר משני הצדדים.

מוציאים לצלחת.

מטגנים ומזהיבים את הבצל ,מוסיפים שום, ותבלינים ואת הבשר.

מוזגים מים רותחים שיכסו 3/4 מהבשר.

סוגרים את הסיר ומבשלים שעה.

לאחר שהסיר התקרר, מוציאים את הנתחים.

מסננים היטב את הרוטב ושומרים לבישול.

בסיר שאפשר להכניס לתנור משחימים בצל עד שהוא מתקרמל היטב.

מוסיפים בצל סגול, שום,דלעת שזיפים ומסדרים את נתחי הבשר מסביב.

מוזגים מהרוטב המסונן. שיכסה את התבשיל.

לאחר שרותח אני מכסה בנייר אפייה ואז במכסה של הסיר.

מכניסים לתנור 180 מעלות לשעה וחצי. לבדוק את הנוזלים שלא יחסר.

מגישים לשולחן וזה פשוט מעדן.

הבשר נמס בפה וכל התבשיל יחד מאוד מאוד טעים.

 

*במידה ואין לכם סיר לחץ

תלכו לשלב השני ותכניסו את הסיר לתנור יחד עם הבשר ל- 4 שעות אפייה  ב- 170 מעלות.

בזמן האפיה להפוך את הבשר ולבדוק שתמיד יהיו נוזלים שיכסו את הבשר.

*תבלינים- תוכלו להוסיף תבלינים שאתם אוהבים כמו כורכום,כמון, בהרט.

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אתי אייזנברג
1 year ago

לגבי הבשר מספר 8 אין לי סיר לחץ אז מה זה אומר שלב שני?

דורית
2 months ago

לאחר שטיגנת את הבשר והבצל עם התבלינים והחזרת את הבשר לסיר תני לזה כמה דקות הרתחה ואת יכולה להכניס לתנור ל4 שעות שימי לב לנוזלים ומידי פעם תהפכי את נתחי הבשר.