קציצות הודו ברוטב דלעת וקישואים – תבשיל מופלא וטעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות הודו ברוטב דלעת וקישואים – תבשיל מופלא וטעים

הכנתי השבוע סיר קציצות טעים ושווה.

בדרך כלל אני מכינה קציצות או מבשר טחון או מעוף.

אבל ברגע שראיתי הודו טרי בקצבייה , מיד ביקשתי שיטחנו לי וכבר ראיתי את סיר הקציצות הטעים שאני הולכת להכין.

לצערי, בשר הודו אני ממעיטה להשתמש כי פשוט הוא לא נגיש בקצביות ובסופר.

אבל בתקופת החגים אפשר למצוא אותו על המדף – וכמובן אך ורק טרי!

הגעתי הבייתה עם המגש של הודו טחון (נתכי חזה הודו או שווארמה )

הוצאתי את הירקות שהיו זמינים לי במקרר ובישלתי סיר נהדר וטעים.

לגבי התבלין שהוא אצלי מאסט כמעט בכל מנה –

בזיליקום יבש – איך אני מכינה ?

אני לוקחת עלי בזיליקום טריים ומייבשת אותם בתוך קופסה על השיש במטבח או בחוץ במרפסת.

לאחר שהעלים מתייבשים, אפשר פשוט לפורר אותם לתוך התבשילים או הפשטידות שלכם .

קופסה כזו עומדת אצלי על השיש ליד עמדת הבישול.

המצרכים-

חצי קילו הודו טחון (או אפשר כל בשר שיש לכם בקר,עוף-  ממליצה אם תשיגו על הודו)

בצל

2 שיני שום כתושות

פרוסת לחם רטובה וסחוטה

בצל ירוק

גזר קטן

ביצה

מלח

פלפל

חצי כפית ראס אל חנות/בהרט

חצי כפית פפריקה

מעט בזיליקום יבש

תוכלו להוסיף עשבי תיבול או תבלינים אחרים.

לרוטב –

קישוא חתוך פרוסות או קוביות

דלעת כוס קוביות

תפוח אדמה קוביות

ענף סלרי קצוץ

עלי בזיליקום טריים

בצל גדול פרוס

2 שיני שום חתוכות דק

כף פטריות יבשות מושרות שעה בחצי כוס מים+ כפית קמח להסמכה)

(זה נותן המון טעם – אפשר להחליף בכף אבקת מרק פטריות)

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות סילאן

שמיר קצוץ/או כל ירק אחר פטרוזיליה וכו’

אופן ההכנה –

הכנת תערובת הבשר-

מכניסים לקערה את הבשר.

מכניסים למעבד מזון את הבצל ,גזר בצל ירוק ופרוסת הלחם וטוחנים.

מעבירים לבשר ומערבבים עם התבלינים,שום, וביצה .

יוצרים קציצות ומטגנים קלות במעט שמן רק לצרוב משני הצדדים.

(הקציצות טעימות גם כך אם תטגנו היטב אפשר לאכול אותם כקציצות מטוגנות מעולות )

בינתיים מכינים את סיר הרוטב

מטגנים בצל עד שהוא מזהיב היטב ומתקרמל .

מוסיפים שום, סלרי קצוץ מערבבים ומוסיפים את הירקות.

צולים 2-3 דקות ואז מוסיפים סילאן ,תבלינים וכוס מים ואת הפטריות/מרק פטריות .לאחר שהתבשיל רותח אפשר לסדר את הקציצות סביב.

בישול של שעה על אש נמוכה מכוסה.

5 דקות אחרונות לפזר שמיר למעלה.

להגיש עם אורז לבן או פירה זה מעדן.

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments