מתכון לבצק עלים – בצק עלים בייתי מושלם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לבצק עלים

בצק עלים בייתי מושלם, כזה קריספי שמתפצפץ בפה – אחד המאכלים הכי טעימים שיש

אני בטוחה שאתם מסכימים איתי לא ?

בילדותי (וזה היה מזמן …) – אחד הדברים שאהבתי להכין היה בצק עלים.

אז עוד לא היו בצקים למכירה במכולת , ובקושי היו סופרים.

אם רצינו להכין בורקס בבית – גם הכנת הבצק הייתה בייתית.

לבצקים של פעם השתמשו במרגרינה והמתכון המיתולוגי מהספר של נירה שויאר כיכב אצלנו בבית כמעט כל שבוע.

במשך הרבה מאוד שנים לא הכנתי בצק עלים בבית גם כי היו כבר בצקים מוכנים בסופרים וגם קצת עבודה וקיפולים והמון קלוריות…

אבל כשאני רוצה להכין בורקס אמיתי וטעים או מאפה מתוק כמו קרמשניט אמיתי – אני מכינה בצק עלים בבית. לחצו כאן כדי להכנס למתכון לקרמשניט אמיתי ושווה

מצאתי לי שיטה יותר קלה ומהירה להכנה.

2 קיפולים וזהו – יוצא בצק מושלם !

בצק עלים בייתי קריספי וטעים – אין כזה לקנות בשום סופר !

בצק על בסיס חמאה טעים ומענג.

כשממש רוצים לפנק את המשפחה בשבת בבוקר בבורקס שווה כמו שמוכרים בלוינסקי ואף יותר טעים !

מפשילים שרוולים ומכינים.

הכנה לא ממש מסובכת אם עוקבים אחרי ההוראות יוצא בצק מושלם !

מעולה גם למלוחים וגם למאפים מתוקים

כאן תוכלו לראות את מתכונים שאפשר להכין עם בצק עלים.

 

את תהליך ההכנה של הבצק והבורקס העלתי באינסטרגם שלי – בסטורי היומי !

אם אתם עדיין לא עוקבים זה הזמן להצטרף אלי לאינסטוש

כאן האינסטגרם שלי – מתנות קטנות באינסטגרם 

 

איך מכינים בצק עלים בבית ?

המצרכים –

חצי קילו קמח

3 כפות שמן

2 כפות חומץ

כפית מלח

כפית סוכר

כוס ורבע מים

למריחה –

200 גר' חמאה .

אופן ההכנה-

  • מניחים את כל המצרכים ללא החמאה , במעבד מזון ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. במיקסר – לישה של 4-5 דקות.
  • מכניסים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות.
  • מרדדים את החמאה בין 2 דפי נייר אפייה למלבן גדול ודק- מעבירים לקירור בפריזר ובינתיים עוברים לרידוד הבצקים.- החמאה צריכה להיות לפחות חצי שעה בפריזר.

  • מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
  • מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי חצי ס"מ- להשתדל שהמלבנים יהיו שווים.

  • מחלקים את מלבן החמאה עם סכין ל- 3 חלקים.
  • מניחים חמאה על המלבן הראשון מניחים עליו את מלבן הבצק השני ואז שוב חמאה וכך גם עם החלק השלישי.

  • נוצרות 3 שכבות בצק-חמאה-בצק-חמאה-בצק-חמאה.

  • מקפלים את המלבן בצקים לשליש ושני שליש – עוטפים ומכניסים לקירור.
  • לאחר 4 שעות לפחות בקירור חוזרים שוב על פעולה הרידוד והקיפול – מרדדים את הבצק למלבן גדול וסוגרים שליש ושני שליש.

  • מכניסים לקירור לילה לפחות – הבצק מוכן
  • ניתן להקפיא את הבצק בשלב זה

 

מתכון לבצק עלים בייתי

בצק עלים בייתי רוצו להכין – זה פשוט מושלם !

מצטרפים כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי 

 

וכאן המתכון לבורקס בויוס – תרד וגבינות 

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות