מתכון לבורקס פילו תורכי אמיתי – בורקס שמכינים בבית מבצק פילו בייתי
מה אתם אומרים 🥰רוצים מתכון מאתגר ?*** מתכון – https://bit.ly/2IWC0uq
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום חמישי, 19 במרץ 2020
הזמן הזה שהתפנה לנו פתאום בעקבות מגיפת הקורונה ,להשאר בבית,
מביא אותנו להתעסק בעיקר בהכנת אוכל מנחם ומפצה.
אז אני בבית עם בעלי ובני יובל שהוא במקצועו טבח-שף – עבד במסעדת “פופינה” שנסגרה כמו שאר המסעדות.
תארו לכם שני בשלנים בבית אחד .
יובל החליט אתמול להכין בורקס מהבצק ועד המילוי – בורקס שאין שני לו, ממש כמו בטורקיה,
הבצק בייתי – כזה שמותחים לעובי דק, דק, והמליות שהוא הכין של תרד וגם כרישה.
זה בהחלט אוכל מנחם .
את הבורקס והבצק הכין יובל – אני רק צילמתי ואכלתי 🙂
ליובל יש כמה מתכונים טובים כאן בבלוג
לוחצים כאן – מתכונים של יובל
את כל התהליך העלתי לסטורי שלי באינסטגרם – אז מי שעדיין לא שם – ממש כדאי לכם להצטרף, אנחנו בבית וכל שנותר הוא לבשל ולשתף במתכונים טובים מהבית!
כנסו כאן והצטרפו לקהילה שלי באינסטגרם
הגיעו אלי כל כך הרבה בקשות למתכון הזה בעקבות הסירטונים באינסטגרם, שמיד התיישבתי על הבוקר לכתוב את המתכון
איך מכינים – מתכון לבורקס פילו תורכי אמיתי – בורקס שמכינים בבית מבצק פילו בייתי ?
הבצק הוא בעצם בצק ומגוון מאפים
בצק לבורק תורכי וגם בצק לשטרודל ווינאי זה בדיוק אותו בצק ואותה טכניקה!
המצרכים להכנת הבצק –
400 גר’ קמח
כפית מלח
כפית סוכר
ככוס ורבע מים
למריחה על העלה –
100 גר’ חמאה מומסת/ ספריי שמן /שמן זית
מלית תרד-
חבילה גדולה של עלי תרד או 2 חבילות מנגולד החלק הירוק
שטופים היטב וקצוצים
100 גר’ גבינות מפוררות (צפתית, בולגרית,פטה עיזים,קוטג’)
במידה ורוצים להכין מלית פרווה/טבעונית – פשוט מוסיפים בצל מטוגן לתרד.
מלית כרשה –
2 כרשות חתוכות דק
2 בצלים או שלוטים
2 כפות חמאה/שמן זית
כפית קמח
1/4 כוס שמנת מתוקה/שמנת פרווה
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
2 כוסות עלי תרד,או קייל או מנגולד -קצוצים
אופן ההכנה –
במעבד מזון מניחים את המצרכים של הבצק ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק 3-4 דקות.
עוטפים בניילון ומשאירים למנוחה בצד לפחות שעה (בקיץ להכניס למקרר)
בינתיים מכינים את המליות
מלית תרד וגבינות – קוצצים את התרד ומפוררים לתוכו גבינות
מלית כרשה –
מטגנים את הבצלים והכרשה עם החמאה עד שהנפח יורד מוסיפים שמנת וממשיכים לבשל עוד כמה דקות, מערבבים מידי פעם . משלבים את הקמח וגם תבלינים ועלים ירוקים(תרד,או אחר)
מורידים מהאש ומקררים היטב לפני המילוי .
הכנת הבורקס –
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מחלקים את הבצק ל- 3
מתחילים לרדד על משטח מקומח היטב .
לאחר רידוד קל מעבירים למתוח בשתי הידיים כמו שמותחים בצק פיצה בקצוות
מניחים חזרה על ציפית (או סדין) נקייה ומקומחת.
מותחים את הבצק עם הידיים ממש בעדינות לעובי דק כמו נייר שקוף.
מברישים היטב את הבצק בחמאה או שמן.
מניחים שורה של המלית בקצה.
תולשים מסביב קצוות הבצק העבות יותר .
מגלגלים בעזרת הציפית לגליל . מותכים בעדינות את הגליל כמה שאפשר יותר גדול.
מסדרים על תבנית משומנת בצורת שבלול או סליל.
כאן תוכלו לצפות איך הכין יובל את הבצק -המתיחהת המילוי וכל תהליך ההכנה – כפי שצילמתי ישר לסטורי באינסטגרם שלי
מברישים בחמאה /שמן גם מלמעלה ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שמזהיב היטב.
אוהבים תרד ? – לחצו כאן מתכונים עם תרד
מתכון לבורקס פילו תורכי אמיתי – בורקס שמכינים בבית מבצק פילו בייתי
אוהבים בורקס ?
מאגר ענק של כל סוגי הבצקים
מתכוני הבורקס שלי כאן בקישור
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגן ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.