תקשיבו השילוב של מרק עוף עם מלא ירקות וגריסים זה שילוב של מרק מנצח.
אין אחד שלא אוהב
זה אחד המרקים שאני מכינה לפחות פעם בשבוע בעונת החורף.
אז קדימה זה קל וטעים
ניתן להכין את המרק צמחוני ללא העוף , אבל העוף משדרג את המרק והופך אותו למרק מאוד עשיר וטעים.
בשבילי צלחת כזו ,זו ארוחה שלמה שיש בה הכל.
המצרכים-
חלקי עוף – אפשר כנפיים או ,פולקע, כרעיים כחצי קילו
כל הירקות לחתוך קוביות
גזר
קישוא
חתיכת דלעת או דלורית
בצל
בטטה קטנה
תפוחי אדמה
עגבנייה
רבע פלפל אדום
(אפשר רבע כרוב ירוק)
חצי צרור שמיר קצוץ
3 ענפי סלרי עלים
אם יש שורש סלרי זה מעולה (חתיכה קטנה)
מלח פלפל שחור
חצי כוס גריסים שטופים
אופן ההכנה –
מחממים כף שמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל עם הסלרי.
מוסיפים את כל הירקות החתוכים עוד 2 דקות ערבוב.
מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר.
מוסיפים את חלקי העוף., גריסים ותבלינים.
מלאחר שהסיר רותח מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה שעה.
מרק נהדר טעים ומנחם
רוצים עוד מתכונים למרקים ?
מרק מעולה מלא טעמים מניסיון. מכינה מרק כזה עם עוף וגם ללא עוף, תיהנו.
אילו תבלינים ?
לא כתבו