מרק קרם דלעת חלבי בטעם מושלם .
המרק הוא אחד המאכלים שמכינים בחג ההלואין שנחוג ברחבי העולם הנוצרי.
הלואין – Halloween הוא חג עממי נוצרי- ליל כל הקדושים.
נחוג ברחבי העולם ב -31 באוקטובר.
אחת מסמלי החג היא הדלעת.
מי שנוסע בתקופת אוקטובר במקומות שונים בעולם,
במיוחד בארה”ב ,נתקל בלא מעט דלעות מרהיבות
בצבעים וגדלים שונים – פשוט מחזה משגע.
הנה כמה תמונות שצילמתי בגרמניה ב-“אירופה פארק” שקושט כולו
בדלעות מרהיבות.
בזמן שהחברה שלי היו על רכבות ההרים,
אני הסתכלתי,צילמתי והתפעלתי מכל דלעת שהייתה שם.
אני והדלעות ברקע 🙂
כמויות של דלעות בכל מיני צבעים גדלים וצורות.
באחד מדוכני הפארק טעמתי מרק דלעת מופלא ולצידו לחמניה
טעימה. מיד דמיינתי איך אני משחזרת את הטעמים בבית.
הכנתי מרק קרם דלעת מופלא פשוט מ ע ד ן.
המרק שלי מורכב כמובן מהדלעות שיש בסופר –
דלעת רגילה, דלורית ודלעת ערמונים.
הדלעות הוכנסו לתנור לאפייה קצרה שריככה אותם והוציאה את כל הטעם והארומה שלהן החוצה.
ממליצה לא לדלג על השלב הזה – מעשיר את הטעם של המרק.
לצד המרק הכנתי גם לחמניות דלעת משגעות שהשלימו את המנה.
בואו לפנק,
לפני שמתחילים בואו לקדם את העמוד שלי באינסטגרם – נכנסים לעמוד שלי ולוחצים על Follow
המצרכים למרק משפחתי
חצי קילו דלעת
חצי קילו דלורית
2 דלעות ערמונים
בצל קצוץ
כרשה קטנה קצוצה החלק הלבן
25 גר’ חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור
מתחילים בהכנת הדלעות-
מכניסים את הדלעות לאפייה של כחצי שעה לתנור, עד לריכוך.
מקררים מעט – הקליפה נחתכת בקלות.
בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את הבצל והכרשה.
מטגנים מעט עד לשקיפות. משלבים את הדלעות האפויות חתוכות
ללא הקליפה.
מוסיפים מים כליטר ורבע.
מבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות
טוחנים את המרק למחית חלקה.
מוסיפים את השמנת והתבלינים.
להגשה-
קולים חופן גרעיני דלעת במחבת, קלייה קלה.
מטפטפים מעט שמנת , מפזרים גרעינים מעל המנה
ומגישים בתוספת של לחמניות דלעת משגעות שמשלימות את המנה.
המתכון של לחמניות הדלעת כאן
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
Pumpkin soup
Ingredients
1/2 kg pumpkin
1/2 kg butternut squash
2 Acorn squash
1 onions chopped
1
Leek- sliced
25 gr’ butter
1/3 cup whipped cream
Salt and pepper
Pinch of nutmeg
Instructions
Bake the pumpkins in the oven for 1/2 hour
Heat the butter in a large pan, then cook the onion and leek.
Add the pumpkins to the pan.
Pour water,Salt and pepper Pinch of nutmeg.
Bring to boil, then simmer for 20 mins until the squash is soft.
Pour the whipping cream then purée with a hand blender.