
הכנתי מרק דלעת מהמם. מתכון כאן
הוא לא היה מושלם בטעם ללא הלחמניות האלה.
לחמניות בתוספת של דלעת רכות וטעימות סוףף…
הכנה ממש פשוטה אפילו לא הפעלתי את המיקסר.
לחמניות שמתאימות לאירוח ולפינוק המשפחה
מכילות בתוכן דלעת מרוסקת ותוספת של גרעיני חמניה ופשתן.
לעבודה
16 לחמניות מיני כל שמינייה אפיתי בתבנית קוטר 20
2 כוסות קמח
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
200 גר' דלעת אפוייה ( אפשר גם לרכך במיקרו)
2 כפות שמנת חמוצה
קצת פחות מרבע כוס חלב
25 גר' חמאה
כפית מלח
חופן גרעיני חמניות
חופן זרעי פשתן
מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים.
טוחנים את הדלעת עם השמנת החמוצה למחית חלקה.
משלבים לקמח. מוסיפים חמאה, ומלח.
לשים מעט ומוסיפים מעט חלב בהדרגה. הבצק צריך לצאת מעט דביק.
לשים את הבצק כמה דקות. אפשר להכין גם במיקסר .
משלבים את הגרעינים.
מניחים מכוסה להתפחה של כשעה.
יוצרים עיגולים מצפים בגרעיני חמנייה.
מניחים על נייר אפייה משומן במעט חמאה.
מתפיחים עוד כחצי שעה. מורחים מעט שמן זית מעל הלחמניות.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 200 מעלות 10 דקות.
לאחר מכן מעבירים לחום של 180 מעלות לעוד כחצי שעה עד הזהבה יפה של הלחמניות.
תענוג 🙂
ועם המרק זה פשוט מושלם !
המתכון פורסם במדור שלושה בסיר בעיתון "לאשה"