מלבי – מתכון למלבי בשילוב רוטב תותים
מלבי הוא קינוח מושלם לארוחות שבת ולחגים – ובפסח הוא מעולה כי אינו מכיל קמחים .
קינוח אהוב על כולם ומרענן.
מלבי יכול להכיל חלב בשילוב שמנת – בשבילי – זה הטעם המושלם!
כמו כן בגרסה פרווה טבעונית יכול להכיל קרם קוקוס/חלב צמחי או מים – כמו המלבי שמוכרים ביפו !
יש כאן בבלוג עוד גרסא לקינוח מלבי פרווה/טבעוני
עונת התותים בעיצומה – זה הכי מתבקש לשלב אותם בקינוחים וכאן עם המלבי זה מושלם !
קינוח שאפשר להכין גם אם לא יודעים לבשל או לאפות.
כל אחד יכול !
פשוט וקל,
איך מכינים מלבי ? – מלבי בשילוב רוטב תותים –
המצרכים – 8-10 מנות
250 מ”ל שמנת מתוקה – קופסה/ קרם קוקוס לטבעוני/פרווה
650 מ”ל חלב/ קרם קוקוס לפרווה
1/2 כוס סוכר
וניל
6 כפות קורנפלור /60 גר’
2 כפות מי ורדים
לרוטב תותים-
250 גר’ תותים טריים
2 כפות סוכר
כפית קורנפלור
אופן הכנת ה – מלבי
בסיר כבד שמים את השמנת המתוקה, 500 מ”ל חלב, הסוכר והוניל, ומחממים עד לסף רתיחה.
בקערה מערבבים את הקורנפלור ו- 150 מ”ל החלב הנותר לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר תוך כדי בחישה.
ממשיכים לבשל על אש יותר נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה מעט למרקם של דייסה.
מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את מי הורדים ומערבבים היטב.
מחלקים את המלבי לכוסות הגשה.
מצננים במקרר במשך כשעתיים לפחות.
טוחנים את התותים והסוכר למחית,מערבבים עם הקורנפלור
ומעבירים לקלחת. מבשלים כמה דקות עד להסמכה קלה.
מקררים ומקשטים מעל הקרם של המלבי המוכן.
קינוח מושלם !
מלבי – מתכון למלבי בשילוב רוטב תותים