
מוקפץ בקר אסייאתי כמו במסעדות הסיניות של פעם
בימים טרופים אלה של מגיפת הקורונה המפחידה – הכי מומלץ להיות כמה שיותר בבית וכמובן להכין אוכל בייתי!
רעיון למנה אהובה וקלילה – מוקפץ בקר אסייאתי ממש כמו במסעדות הסיניות של פעם.
מאוד קל ופשוט להכנה .
כמו כל המוקפצים זו ארוחה מהירה וזריזה להכנה .
אז תזמינו מצרכים בטלפון וכנסו למטבח להכין ארוחה שווה ומנחמת
מכינים את הכל מראש ואז תוך רבע שעה יש לכם ארוחה משגעת וטעימה.
איך מכינים
מוקפץ בקר אסייאתי כמו במסעדות הסיניות של פעם ?
המצרכים –
400-500 גר’ נתח סינטה או אנטריקוט או שייטל פרוס לרצועות דקות.
כף קורנפלור
בצל חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות
ענף סלרי פרוס דק
קישוא פרוס דק
פלפל ירוק חריף לפי טעם
כפית ג’ינג’ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חופן פטריות טריות פרוסות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפות דבש/סילאן
כף חומץ אורז
כף שמן שומשום
מלח, פלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
- מניחים רצועות הבקר בקערה ומערבבים עם כף סויה, מעט פלפל שחור והקורנפלור.
- מחממים מחבת ווק על אש גבוהה עם מעט שמן וצולים את רצועות הבקר משני הצדדים ממש מעט.
- מוציאים את הבשר לצלחת וממשיכים לטגן – תחילה את הבצל השום והג’ינג’ר ואז מוסיפים את הירקות בהדרגה כשקישוא והפטריות נכנסים אחרונים.
- מקפיצים 2-3 דקות עד שהירקות נצלים היטב. משלבים את הרוטבים והדבש.
- מוסיפים את הבשר הצלוי ומקפיצים עוד כ- 2 דקות.
מוכן !
מגישים עם נודלס או אורז לבן.
ארוחה נפלאה וממש זריזה וקלה להכנה.
מוקפץ בקר אסייאתי כמו במסעדות הסיניות של פעם
- ניתן לפזר מעל המנה אגוזי קשיו קלויים או שומשום קלוי.