עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
מגש בורקס עולמי לשבת בבוקר
אחרי פסח זה ממש כיף להכין בורקס ראשון לשבת בבוקר
אז אם כבר מכינים בורקס נכין אותו אמיתי
מבצק של הבויוס ועד המלית
אם אתם עצלנים מראש – תקנו בצק עלים איכותי ותכינו
עדיף על בסיס חמאה .
הכנת בורקס בייתי היא לא מאוד מסובכת אבל צריך קצת מיומניות במטבח
יש סרטון שלי מצורף למטה
אם תרצו להכין בצק עלים בייתי – כאן מתכון שלי מצוין עם כל ההסברים
המצרכים לבצק –
750 גר’ קמח
500 גר’ מים
כף מלח 12 גר’
כף סוכר
כף חומץ
מלית – לערבב הכל יחד
250 גר’ גבינה צפתית מפוררת
200 גר’ גבינה בולגרית או פטה עיזים או ג’יבנה עיראקית לפורר
200 גר’ גבינה גאודה או קצקבל או צהובה אחרת מגורדת
250 גר’ גבינה לבנה
ביצה
כף קמח
אפשר להוסיף תרד טרי קצוץ דק
אופן ההכנה –
- במעבד מזון או מיקסר מניחים קמח, מים סוכר מלח וחומץ.
- מעבדים היטב מספר דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש במיקסר 5-7 דקות במעבד מזון קצת פחות.
- מניחים את הבצק מכוסה בצד למנוחה של כשעה.
- מכינים תבנית גדולה עם כ 3- 2 כוסות שמן.
- מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים.
- מניחים את הכדורים בתוך השמן.
- מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח שעתיים לפחות.
- משמנים טיפונת את משטח העבודה בשמן או חמאה מומסת או שמן זית.
- פותחים כל כדור של בצק למלבן ענק ודק ממש שקוף
- מקפלים מארבע קצוות.
- מניחים את המלית בקצה ומגלגלים לגליל ואז לשבלול.
- מניחים בתבנית אפייה גדולה על גבי נייר אפייה בצורת שבלול.
- כך מכינים הלאה את הכדורים הבאים
- מורחים מעט ביצה ומקשטים בשומשום או קצח.
- אפייה 180 מעלות כחצי שעה אולי קצת יותר עד שרואים אותם זהובים ויפים זה קריספי ומטורף
- כאמור אפשר להכין בדיוק אותו הדבר עם בצק עלים מוכן לעצלנים …יוצא מצויין
מלא מתכונים לבורקסים שלי כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
זה אולי טעים, אפילו בטוח שזה טעים, אבל בצק עלים- זה ממש ממש לא!!! אם אין חמאה בבצק, ואין קיפולים, אז איזה בצק עלים זה??