
שבלולי בצק שמרים פריך במילוי רוטב ביאנקה לבן משמנת בשילוב של תרד וקצת גבינות משובחות , יוצא מאפה הכי טעים שיש !
מתאים לארוחות מוצ”ש , לבראנץ חלבי ובכלל לאירוח.
האורחים ממש נהנים כי זה פשוט חטיף נהדר ומיוחד.
שבלולי פיצה ביאנקה בשילוב תרד – מאפה נהדר וטעים
המצרכים-
לבצק –
350 גר’ קמח
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן זית
כחצי כוס שמנת חמוצה או חלב או יוגורט
כשליש עד חצי כוס מים לפי ספיגת הבצק
למילוי –
רוטב ביאנקה-
250 מ”ל – אריזה שמנת מתוקה
50 גר’ גבינת שמנת עיזים או רגילה
קורט אגוז מוסקט
מעט מלח, פלפל לבן/שחור
חופן נדיב עלי בזיליקום טריים קצוצים דק דק
כפית קמח
חופן גבינת פרמזן/גרנה פדנו מגוררת (2-3 כפות)
100 גר’ עלי תרד טריים
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק במיקסר לשים כל המרכיבים עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מניחים להתפחה בחוץ שעה .
אפשר להכין מראש ולהתפיח במקרר לילה או יותר .
הכנת המלית –
- שוטפים את עלי התרד וחולטים במיקרו 2 דקות, מקררים, סוחטים היטב וקוצצים דק.
- מחממים את השמנת המתוקה לאחר שרתחה , מורידים מהאש ומשלבים לתוכה את גבינת עיזים/השמנת. מערבבים היטב ומשלבים קמח ואת התבלינים והבזיליקום הקצוץ. מקררים היטב.
- פותחים את הבצק מחלקים ל-2
- מרדדים למלבן על נייר אפייה מקומח.
- מורחים את קרם השמנת על כל הבצק ומפזרים סביב גם את התרד הקצוץ
- מפזרים מלמעלה את גבינת הפרמזן.
- חותכים לרצועות בעובי ס”מ וחצי בערך.
- מגלגלים לשבלולים ומניחים על נייר אפיה.
- מתפיחים כחצי שעה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 בערך 25-30 דקות או עד שרואים שהמאפים מזהיבים יפה.
- מגישים מיד – טעים כשזה טרי וחם.
כאן תלחצו למתכונים – פשטידות ומלוחים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם