במסגרת מתכונים קלים ומנחמים , הכנתי במוצ”ש , מאפה פילו שהוא פשוט תענוג.
יש יותר מנחם ממאפה עם תפוחים חם וטרי ?
בצק פילו שמתפצפץ בפה עם מלית תפוחים בשיטה קלה קלה להכנה.
משולש כזה עם כדור גלידה (או בלי …) אין יותר טעים מזה.
את המאפה הזה מגישים לשולחן ישר מהתנור , אחרי כמה דקות הוא נעלם מהשולחן לכן אני ממליצה
להכין מראש 2 מאפים כאלה .
מחבילה אחת של בצק פילו שמרית , יוצאים 2 מאפים
בצק פילו תמיד זמין לי במקרר , תפוחים זהובים היו לי במקרר שאך אחד לא אוכל ,
הכנתי בקלות ובמהירות, ספונטני ומהיר.
למאפה כזה להשתמש רק בתפוחים רכים כמו זהוב או גאלה או יונתן לא הירוקים !
המצרכים-
בצק פילו שמרית (מצונן נמצא במקרר של הסופר – לא במקפיא )
חמאה מומסת כ- 50 גר’- לפרווה שמן
מילוי –
למאפה אחד –
500 גר’ תפוחים (4 זהובים גדולים )
רבע כוס סוכר
גרידה מלימון
כפית קינמון
חופן צימוקים -לא חובה
שקית סוכר וניל
כפית קורנפלור
אופן ההכנה –
קולפים את התפוחים מנקים וחותכים לקוביות קטנות.
מערבבים עם שאר המצרכים – סוכר ,קינמון ,קורנפלור וניל וגרידה של לימון.
פותחים את הבצק.
מניחים בתבנית של התנור נייר אפייה.
מברישים עלה אחד בחמאה/שמן ומניחים על הניר וכך עוד עלה ועוד עלה
אחד מעל השני , לא בצורה מסודרת בסיבוב.
תראו בסרטון המצורף למטה.
כך מניחים אחד מעל השני 6-7 עלים.
מעבירים למרכז את המלית ומשטחים קצת .
אוספים את קצוות הבצק מעל התפוחים .
מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה .
170 מעלות בערך חצי שעה עד שרואים שזהוב בצדדים.
מורידים לתחתית של התנור לעוד 5 דקות אפייה על חום תחתון כדי שהתחתית תהייה אפויה וקראנצ’ית.
מוציאים וישר מגישים עם אבקת סוכר.
תענוג !
לא מכינים מאפה כזה מראש
אופים רק לפני ההגשה !
הוא טעים כשיוצא מהתנור!