מאפה פילו תפוחים – פשוט עונג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

במסגרת מתכונים קלים ומנחמים , הכנתי במוצ”ש , מאפה פילו שהוא פשוט תענוג.

יש יותר מנחם ממאפה עם תפוחים חם וטרי ?

בצק פילו שמתפצפץ בפה עם מלית תפוחים בשיטה קלה קלה להכנה.

משולש כזה עם כדור גלידה (או בלי …) אין יותר טעים מזה.

את המאפה הזה מגישים לשולחן ישר מהתנור , אחרי כמה דקות הוא נעלם מהשולחן לכן אני ממליצה

להכין מראש 2 מאפים כאלה .

מחבילה אחת של בצק פילו שמרית , יוצאים 2 מאפים

בצק פילו תמיד זמין לי במקרר , תפוחים זהובים היו לי במקרר שאך אחד לא אוכל ,

הכנתי בקלות ובמהירות, ספונטני ומהיר.

למאפה כזה להשתמש רק בתפוחים רכים כמו זהוב או גאלה או יונתן לא הירוקים !

המצרכים-

בצק פילו שמרית (מצונן נמצא במקרר של הסופר – לא במקפיא )

חמאה מומסת כ- 50 גר’- לפרווה שמן

מילוי –

למאפה אחד –

500 גר’ תפוחים (4 זהובים גדולים )

רבע כוס סוכר

גרידה מלימון

כפית קינמון

חופן צימוקים -לא חובה

שקית סוכר וניל

כפית קורנפלור

אופן ההכנה –

קולפים את התפוחים מנקים וחותכים לקוביות קטנות.

מערבבים עם שאר המצרכים – סוכר ,קינמון ,קורנפלור וניל וגרידה של לימון.

פותחים את הבצק.

מניחים בתבנית של התנור נייר אפייה.

מברישים עלה אחד בחמאה/שמן ומניחים על הניר וכך עוד עלה ועוד עלה

אחד מעל השני , לא בצורה מסודרת בסיבוב.

תראו בסרטון המצורף למטה.

כך מניחים אחד מעל השני 6-7 עלים.

מעבירים למרכז את המלית ומשטחים קצת .

אוספים את קצוות הבצק מעל התפוחים .

מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה .

170 מעלות בערך חצי שעה עד שרואים שזהוב בצדדים.

מורידים לתחתית של התנור לעוד 5 דקות אפייה על חום תחתון כדי שהתחתית תהייה אפויה וקראנצ’ית.

מוציאים וישר מגישים עם אבקת סוכר.

תענוג !

לא מכינים מאפה כזה מראש

אופים רק לפני ההגשה !

הוא טעים כשיוצא מהתנור!

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי – המתכונים שלי יש לנייד שלכם

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

עוד מתכונים עם בצק פילו 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments