
עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מאפים קטנים של בצק פילו ממולאים בתפוחים שבושלו בקרמל ,
ביס מושלם של טעמים.
כזה מאפה שממש אי אפשר לעמוד בפניו והריח משגע…
המזל שהוא בא במנות קטנות ואפשר להנות מקינוח טעים ולא כבד .
מגישים אותו ממש כשהוא יוצא מהתנור.
אין כמו קינוח שמכיל תפוחים – גם אתם אוהבים ?
כנסו כאן לעוגות התפוחים שלי
המצרכים-
אריזה בצק פילו שמרית
חמאה מומסת כ- 100 גרם
קילו וחצי תפוחי עץ (ירוקים או זהובים)
חצי כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
וניל- מחית או שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
אפשר להוסיף מעט קינמון
אופן ההכנה –
מכינים תחילה את מלית התפוחים כי היא צריכה להיות קרה לפני המילוי.
- קולפים תפוחים וחותכים לקוביות
- במחבת כבדה מחממים את הסוכר עד לקירמול ממש קל,
- מוסיפים חמאה ושמנת וממשיכים לבשל לקרמל כמו טופי.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ,וניל וגרידה של לימון.
- מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב של התפוחים עד שהנוזלים מצטמצמים.
- מקררים היטב את המלית.
- פותחים את הבצק ,מוציאים עלה
- מורחים את העלה במעט חמאה ממש בריפרוף.
- חותכים לחצי ומכל חצי נכין סיגר קטן .
- מניחים כף גדושה מלית תפוחים בקצה ומגלגלים לצורת סיגר.
- מניחים על גבי נייר אפייה.
- מורחים חמאה מלמעלה ואופים 180 מעלות בערך 25 דקות או עד שרואים שהסיגרים מזהיבים יפה.
- מגישים מיד עם אבקת סוכר מלמעלה- תענוג
אם רוצים להכין לאורחים שבאים – מכינים את הכל ואופים ברגע שהאורחים מגיעים .
או אם אפיתם למראש, לחמם כמה דקות לפני ההגשה.
במידה ורוצים להכין פרווה-
- מחליפים שמנת מתוקה בקרם קוקוס
- מורחים עלים בספריי שמן.
מגוון מתכונים למאפים עם בצק פילו
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
Subscribe
Login
0 Comments
Newest