מאפה פילו אישי במילוי תפוחים בקרמל – הביס המושלם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפים קטנים של בצק פילו ממולאים בתפוחים שבושלו בקרמל ,

ביס מושלם של טעמים.

כזה מאפה שממש אי אפשר לעמוד בפניו והריח משגע…

המזל שהוא בא במנות קטנות ואפשר להנות מקינוח טעים ולא כבד .

מגישים אותו ממש כשהוא יוצא מהתנור.

אין כמו קינוח שמכיל תפוחים – גם אתם אוהבים ?

כנסו כאן לעוגות התפוחים שלי 

המצרכים-

אריזה בצק פילו שמרית

חמאה מומסת כ- 100 גרם

קילו וחצי תפוחי עץ (ירוקים או זהובים)

חצי כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

וניל- מחית או שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

אפשר להוסיף מעט קינמון

אופן ההכנה –

מכינים תחילה את מלית התפוחים כי היא צריכה להיות קרה לפני המילוי.

  • קולפים תפוחים וחותכים לקוביות
  • במחבת כבדה מחממים את הסוכר עד לקירמול ממש קל,
  • מוסיפים חמאה ושמנת וממשיכים לבשל לקרמל כמו טופי.
  • מוסיפים את קוביות התפוחים ,וניל וגרידה של לימון.
  • מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב של התפוחים עד שהנוזלים מצטמצמים.
  • מקררים היטב את המלית.
  • פותחים את הבצק ,מוציאים עלה
  • מורחים את העלה במעט חמאה ממש בריפרוף.
  • חותכים לחצי ומכל חצי נכין סיגר קטן .
  • מניחים כף גדושה מלית תפוחים בקצה ומגלגלים לצורת סיגר.
  • מניחים על גבי נייר אפייה.
  • מורחים חמאה מלמעלה ואופים 180 מעלות בערך 25 דקות או עד שרואים שהסיגרים מזהיבים יפה.
  • מגישים מיד עם אבקת סוכר מלמעלה- תענוג

אם רוצים להכין לאורחים שבאים – מכינים את הכל ואופים ברגע שהאורחים מגיעים .

או אם אפיתם למראש,  לחמם כמה דקות לפני ההגשה.

 

במידה ורוצים להכין פרווה-

  • מחליפים שמנת מתוקה בקרם קוקוס
  • מורחים עלים בספריי שמן.

מגוון מתכונים למאפים עם בצק פילו 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments