מאפה סביח – פרוסת מאפה מופלאה לשבת בבוקר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפה סביח – פרוסת מאפה מופלאה לשבת בבוקר

בשבת האחרונה התענגנו כל המשפחה על המאפה המשובח והטעים .

מאפה בצק עלים ממולא במרכיבי הסביח האהוב.

בצק דק שעוטף המון מלית – ביס שהוא ממש תענוג !

במקום להכניס את מרכיבי הסביח לפיתה,  הכנתי מאפה אחד גדול במילוי חצילים,

תפוחי אדמה, ביצה קשה, פלפלים קלויים וטחינה. יצא מאפה פשוט נהדר !

כל אחד מקבל פרוסה יפה ומעליה זילוף נדיב של טחינה מתובלת , קצת חמוצים וסלט ירקות

והתקבלה ארוחה שווה ביותר .

היו לי ביצים חומות של החמין והמון חצילים במקרר.

מיד עלה לי הרעיון לעשות סביח. רציתי שיהיה מהיר ובלי הרבה בלאגן ,

והכי נוח להגשה למספר אנשים ובמקרה כזה הרעיון למאפה אחד שיש בו הכל –  הוא נהדר.

אז הוצאתי את בצק העלים של שמרית שנמצא אצלי תמיד במקרר – אין צורך להפשיר.

ומיד תוך חצי שעה המאפה היה מוכן והוגש בשבת לקראת הצהריים.

היתרון של המאפה שהוא ללא מוצרי חלב ולכן אפשר להגיש אותו גם לרגישים לחלב,

או בארוחה שהיא בשרית.

איך מכינים מאפה סביח בבצק עלים ?

המצרכים –

חבילה בצק עלים שמרית (בצק על בסיס שמן )

חציל גדול או 2 (לפרוס )

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים/אפויים

פלפל אדום

2-3 ביצים קשות

חצי כוס טחינה גולמית

שן שום

מעט פטרוזיליה

לימון

מלח

פלפל שחור

תוספות שאפשר להוסיף –

פלפל חריף , עמבה, סחוג וכו' מה שאוהבים.

מאפה סביח – פרוסת מאפה מופלאה לשבת בבוקר

אופן ההכנה –

  • את החצילים אפשר לטגן אבל ממש אין צורך – אני משמנת נייר אפייה בשמן זית ומניחה פרוסות חצילים גדולות ובעובי של ס"מ וחצי ולפחות.
  • מכניסים אותם לגריל להשחמה משני הצדדים – הופכים מצד אחד לשני.
  • באותה תבנית שמים גם פלפל אדום כדי לקלות גם אותו.
  • לאחר שהחצילים יוצאים מהתנור ממליחים אותם ממש מעט.
  • קולפים את הפלפל הקלוי וחותכים לרצועות.
  • חותכים את הביצה הקשה לפרוסות עבות וגם את תפוחי האדמה – ממליחים ומפלפלים ממש מעט.
  • מכינים את הטחינה מערבבים אותה עם מים,מלח  ולימון – מוסיפים שום כתוש ומעט פטרוזיליה קצוצה – אני מכינה במעבד מזון – שמה את כל המצרכים וטוחנת לתערובת חלקה ודי סמיכה.
  • הרכבת המאפה – פותחים את הבצק ומעבירים על גבי נייר אפייה מקומח מעט.
  • מורחים שכבה נאה של טחינה.
  • מעליה מניחים פרוסות תפוחי אדמה ומסדרים מעל ביצה, פלפל קלוי ומעל הכל את החצילים.
  • סוגרים את הבצק מלמעלה .
  • מכניסים לאפייה של כחצי שעה  190-180 מעלות – עד שהמאפה מזהיב יפה.
  • פורסים למנות ומגישים עם זילוף נדיב של הטחינה המתובלת .

 

תכינו לשבת בבוקר ותהנו מאפה נדיר וטעים – אצלי בבית כולם פשוט השתגעו על המאפה!

מאפה סביח – פרוסת מאפה מופלאה לשבת בבוקר

ואם תרצו להגיש גם קציצות ערוק עם הסביח – כאן מתכון מעולה 

מאגר מתכוני הבורקס שלי 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

בואו כאן תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי – כנסו לסרטון 

תגובות

תגובות