לחמניות שבלול נתלשות בשני טעמים – תרד ופטריות.
לחמניות רכות ואווריריות פשוט בטעם מופלא.
שלבתי גם קמח מלא במתכון.
מגישים את המאפה לשולחן והוא פשוט גונב את ההצגה – נחטף מהשולחן 🙂
המצרכים לבצק – לתבנית קוטר 26
300 גר קמח לחם
100 גר’ קמח מלא (לא חובה )
כף שמרים יבשים
כפית דבש/סוכר
2 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח
כ- כוס וחצי מים
מצרכים למלית תרד וגבינות-
קופסא עלי תרד טריים
150 גר’ קוטג’
50 גר’ פטה עיזים מפוררת
3 כפות שמנת מתוקה
מלח,פלפל,
מצרכים למלית פטריות-
סלסלת פטריות טריות פרוסות
1 בצל גדול פרוס
כפית שמן זית
כפית חמאה
חופן עלי בזיליקום טריים
כפית קמח
1/4 כוס שמנת מתוקה
חופן פרמזן מגורדת(כ-2 כפות)
מלח ופלפל
הכנת הבצק-
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.
בקערת המערבל מניחים קמח מנופה. מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .
תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות . לקראת הסוף משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך מאוד ודביק, אם חסר מים מוסיפים במהלך הלישה.
ככל שהבצק יכיל יותר נוזלים – כך הלחמניות יהיו יותר אווריריות ורכות.
מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.
בקיץ מומלץ להכניס להתפחה במקרר – לילה או כשעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
מקמחים היטב משטח עבודה.
מרדדים למלבן גדול בעובי דק
מורחים את מלית התרד על הבצק.
חותכים לרצועות ,מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית על נייר אפייה , צמודים זה ללזה.
כך עושים גם עם המלית של הפטריות.
מניחים להתפחה כשעה.
מורחים בעדינות בשמן זית ומכניסים לתנור מחומם על 190 מעלות 30-40 דקות .
מגישים חם וטרי 🙂
והריח סוףףף
תולשים ונהנים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !