לחמניות רכות אווריריות ,ממש עננים – מזכירות בטעם בריוש,
הן מכילות חמאה בבצק עצמו, ברידוד עוד מריחה של חמאה
וכשהן יוצאות מהתנור שוב מורחים אותם בחמאה.
יש להן טעם ומירקם נהדר, ממש תענוג לכל חובבי החמאה.
לחמניות חמאה אמריקאיות שהן לחמניות החמאה המפורסמות של מלון פרקר האוס בבוסטון.
אותו מלון שבו הומצאה עוגת הבוסטון קרים פאי שהכנתי לא מזמן והמתכון שלה כאן
ואיך הגעתי אליהן?
תמונה שתפסה אותי באינסטגרם בעמוד של israeli_kitchen
הביאה אותי לאתר הבית של חברת קמחים אמריקאית,
אתר של מתכונים כולל הסברים ותמונות.
הפוסט המלא כאן
המתכון כאן עם שינויים קטנים שלי
המצרכים –
3 וחצי כוסות קמח לחם
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית וחצי מלח
50 גר' חמאה
2 חלמונים
כ- כוס חלב עד כוס ורבע
למריחה עוד כ- 50 גר' חמאה
מתחילים בערבוב של השמרים עם הסוכר וחצי כוס חלב. מניחים בקערת המיקסר את הקמח מנופה.
מוסיפים את שאר המצרכים ומתחילים בלישה. לאחר כ- 5-7 דקות לישה הבצק מוכן.
מניחים להתפחה בחוץ כחצי שעה ומכניסים למקרר.
אפשר לשעתיים או לילה.
מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים בגודל הרצוי
כ- 18-20 לחמניות.
כל כדור מרדדים מעט מורחים במעט חמאה וסוגרים .
מניחים את הלחמניות צמודות בתבנית על נייר אפיה.
לאחר שתפחו כשעה עד שעה וחצי, מברישים בעדינות בחמאה מומסת,
מכניסים לתנור מחומם מראש על 190 לכ- חצי שעה.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים שוב בחמאה מומסת.
פשוט מופלאות