בוסטון קרים פאי – Boston cream pie

בוסטון קרים פאי היא עוגת וניל אמריקאית במילוי עשיר של קרם פטיסייר וציפוי של גנאש שוקולד .

העוגה היא קינוח אמריקאי טיפוסי מאיזור ניו אינגלנד ( צפון ארה"ב ) –

שאחת ממדינות האיזור היא מסצ'וסטס ובוסטון היא העיר הגדולה באיזור.

העוגה בת למעלה מ- 150 שנה, הומצאה ע"י שף צרפתי לפתיחה של מלון פארקר האוס בבוסטון.

ואיך הגעתי אליה, אז זה הסיפור,

יובל בני, צפה בתכנית בערוץ האוכל.

תכנית אמריקאית תחרותית על אוכל מאיזורים שונים בארה"ב.

אחד האיזורים של התחרות היה איזור ניו אינגלנד והאוכל המאפיין אותו.

יובל פתח גוגל וחיפש אוכל מאפיין לאיזור.

ובכן, מטבח עשיר שעושה שימוש נרחב במאכלי ים – עקב קירבתו לים, אך גם מאכלי חלב

 

ומה מעניין אותי … קינוחים .

הגענו לקטע של הקינוחים והבוסטון קרים פאי הופיעה שם כקינוח הרישמי של מדינת מסצ'וסטס.

"כזאת אני רוצה ליום הולדת" – (יובל).

מיד פתחתי גוגל וחיפשתי מתכונים של העוגה.

מצאתי המון מתכונים אמריקאים טובים וכל אחד קצת שונה.

הבנתי את הרעיון של העוגה,

והכנתי עוגה עם שינויים קטנים משלי.

 

בעקרון זאת עוגת וניל עשירה בחמאה וחלב-שמנת.

המלית היא של קרם פטיסייר עשיר , וציפוי גנאש שוקולד שמשלים את העוגה המהממת הזאת.

 

עוגת יום ההולדת של יובל !

 

 

המצרכים לקרם פטיסייר-

כוס ורבע חלב

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים ( עם החלבונים נשתמש להכנת העוגה)

חצי מקל וניל/תמצית איכותית 

כף מלאה קורנפלור

כף קמח

50 גר' חמאה 

 

המצרכים להכנת העוגה –

כוס וחצי קמח

כפית אבקת אפייה

2 ביצים מופרדות

3 חלבונים ( נשארו מהכנת הקרם )

כוס סוכר

100 גר' חמאה 

1/2 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

שקית סוכר וניל

קורט מלח

גרדת לימון ( לא חובה, אני אוהבת )

 

ציפוי גנאש שוקולד-

150 גר' שוקולד מריר- אפשר לערבב 50 גר' שוקולד חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

כף חמאה

 

את העוגה הכנתי בתבנית 26 קפיצית – לעוגה גבוהה יותר אפשר ב- 24 

 

הכנת העוגה –

מפרידים את הביצים.

מקציפים את 5 החלבונים עם קורט מלח וכוס הסוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת מחממים 30 שניות במיקרו, את החלב והשמנת.

משלבים את החמאה.

לאחר שנמסה, מוסיפים את החלמונים.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.

משלבים את תערובת החלב לקצף וגם את הקמח ליצירת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית קפיצית משומנת.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם 180. אפייה של כ 40 דקות.

מוציאים את העוגה ומקררים.

מכינים את הקרם-

מחממים כוס חלב,וניל,סוכר ושמנת בסיר כבד.

מערבבים בקערה את יתרת החלב עם הקורנפלור והקמח.

טורפים את החלמונים ומוסיפים לתערובת חלב-קורנפלור-קמח.

מעבירים את התערובת לחלב המחומם בסיר ,תוך כדי השוואת טמפרטורה.

ממשיכים לבשל את הקרם תוך כדי בחישה מתמדת.

הקרם הופך לסמיך תוך כמה דקות.

מורידים מהאש ומקררים קירור מלא.

מעבירים את החמאה לקערה המיקסר עם וו הקצפה.

מקציפים את החמאה ותוך כדי הקצפה משלבים כף אחרי כף מתערובת הקרם.

מתקבל קרם פטיסייר מדהים.

 

חוצים את העוגה באמצע וממלאים בקרם.

מכסים בשכבה נוספת .

מכינים את הגאנש –

מחממים שמנת במיקרו.

משלבים את השוקולד.

לאחר כמה דקות טורפים לתערובת אחידה.

משלבים גם כף חמאה רכה.

מצפים את העוגה ומכניסים לקירור והתייצבות.

העוגה טעימה לאחר שהתקררה כמה שעות במקרר, והטעמים נספגו בה.

 

מהממת , תכינו שווה !!!

עוד מתכונים עם קרם פטיסייר כולל מתכון לקרם שניט מושלם! 

 

כל מתכוני העוגות שלי 

 

הצטרפו לדף שלי בפייסבוק 

תגובות

תגובות