לחם קופים – עוגת שמרים בניחוח קינמון משגע,
במקור עוגה מהמטבח ההונגרי שנקראת – אורנגלושקה.
ההונגרים ממלאים בריבת משמש וטובלים בהרבה אגוזים וקינמון .
אופים ומגישים חם לשולחן , כל אחד תולש לו כדור בצק רך ונימוח , בריח קינמון משגע.
פשוט עוגה שכיף לאכול אותה !
העוגה שהכנתי מורכבת מכדורי בצק הממולאים בהפתעות קטנות של
סוגי שוקולד שונים וגם קונפיטורת פרי.
הכדורים מצופים בחמאה ,קינמון וסוכר. לאחר האפיה העוגה מתקרמלת ומקבלת טעם וריח מדהים .
אפשר ורצוי לשלב גם אגוזי מלך בתערובת הסוכר- קינמון.
איך מכינים לחם קופים עם הפתעות ?
המצרכים- לעוגה בתבנית קוגלהוף -קוטר 22 (טפלון )
400 ג”ר קמח
3/4 כף שמרים יבשים /20 ג”ר טריים
1/4 כוס סוכר
2 חלמונים
100 ג”ר חמאה
3 כפות שמן
כ- 1/2-3/4 כוס חלב
1/2 כפית מלח
גרד תפוז או לימון – כפית
למילוי –
סוגי שוקולד שונים ממולאים בטעמים או רגילים וחתיכות מרציפן.
ריבת קונפיטורה דובדבנים או משמש
לציפוי הכדורים-
3/4 כוס סוכר חום
אפשרות – 1/2 כוס אגוזים טחונים
כף גדושה קינמון
75 ג”ר חמאה מומסת
אופן ההכנה-
ממיסים את השמרים עם כפית סוכר ו- 1/4 כוס מהחלב. מניחים בצד להתפחה קלה.
בקערת מיקסר מניחים קמח מנופה וסוכר. מוסיפים תערובת השמרים, ביצים וחלב ומתחילים לערבל.
לאחר כ-5 דקות לישה משלבים שמן, קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי לישה.
משלבים את קליפת התפוז המגוררת והמלח וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת.
מכסים את הקערה בניילון לא הדוק ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.
מכינים את הציפוי-
צלחת של תערובת סוכר, וקינמון, וצלחת חמאה מומסת.
משמנים את התבנית במעט חמאה.
לאחר ההתפחה,מורידים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט.
מחלקים את הבצק לכ- 40 חלקים ,ומכדררים כל חלק.
משטחים מעט את הכדורים ומניחים קוביות שוקולד בטעמים שונים או קונפיטורה.
סוגרים את עיגולי הבצק ויוצרים כדורים.
מברישים בחמאה ומעבירים לתערובת הסוכר .
מצפים מכל הצדדים ומניחים בתבנית בצפיפות.
את השורה העליונה לשטח מעט בעזרת הידיים, לגובה אחיד.
לעטוף בניילון לא הדוק להתפחה של עוד כשעה עד שעה וחצי.
להכניס לאפיה לתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
זמן האפיה כ45 -50 דקות.
הופכים את העוגה בעודה חמה על צלחת הגשה.
נפלא! לחם קופים עם הפתעות !
מכינים קנקן תה חם , מגישים למרכז השולחן,
תולשים ונהנים 🙂
אפשר להכין את העוגה בצורה פשוטה יותר ללא מילוי!
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !