בפסח כל שעה מחפשים משהו לנשנש.
ככה זה אצלנו בפסח.
אמא מה יש לאכול?
אז הכנתי לביבת מצייה שזה גם לביבה כי יש בזה תפוח אדמה וגם מצייה כי יש בזה מצות.
יחד ערבבתי תערובת – משתדלת לא לטגן בשמן עמוק אז הכנתי על מחבת טפלון עם מעט שמן.זה ספג הרבה פחות שמן ממצה בריי .
שדרוג בפנים של עוד כמה אלמנטים שהופכים את המצייה-לביבה לטעימה בצורה לא הגיונית.
אז קדימה , לארוחת בוקר ערב או צהריים…
מתכון למצייה אחת תוכלו להכין כמה
המצרכים-
2 מצות שבורות
ביצה
חצי כוס מים
מעט מלח
פלפל שחור
חצי בצל קטן מגורד
תפוח אדמה בינוני מגורד
חופן עלי שמיר קצוץ
*במקום תפוח אדמה תוכלו לשים קישוא או בטטה
*במקום שמיר תוכלו לשים ירק אחר שאתם אוהבים
אופן ההכנה –
שוברים את המצות ושמים בקערה עם המים.
מערבבים קלות.
מוסיפים תפוח אדמה מגורד , ביצה תבלינים בצל ושמיר .
מערבבים טוב.
מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית
מעבירים את התערובת למחבת ומשטחים .
מטגנים כ 2 דקות אש גבוהה ואז מנמיכים לעוד 5-4 דקות.
הופכים לצד שני בעזרת צלחת.
מטגנים באותו אופן את הצד השני
זהו אפשר לזלול
זה ממש ממש טעים