
עוגות הקיץ שלי תמיד יהיו שזורות בפירות שיש בעונה.
פתחתי את המקרר , הוצאתי נקטרינות צהובות וגם ענבים שחורים מתוקים והכנתי תערובת עוגה בחושה ומהירה .
רגע לפני שהשבת נכנסה , עמדה לה העוגה המרהיבה הזו על השיש.
עד צאת השבת לא נשאר אף פירור …
כזו רכה ,טעימה שווה להכין אותה ממש בלי מאמץ – כל אחד יכול להכין
כמובן עם אפשרות לפרווה – יוצא מעולה !
המצרכים –
2 ביצים
כוס סוכר
200 גרם חמאה או נטורינה לפרווה
וניל – שקית סוכר וניל או כפית מחית
גרידה מלימון
קורט מלח
שמנת חמוצה גביע 200 מ”ל (תחליף פרווה המומלץ – קרם קוקוס או שמנת צמחית – אם אין תחליפו במיץ)
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
4-5 נקטרינות צהובות או אפרסקים או שזיפים – פרוסים לרבעים
חופן ענבים חצויים
כף סוכר דמררה
סירופ מייפל לזיגוג
אופן ההכנה –
את הפירות מערבבים עם סוכר דמררה.
מכניסים את החמאה/נטורינה להמסה במיקרו כמה שניות.
מערבבים לתוכה ביצים ,סוכר , וניל מלח, שמנת/( או תחליף הפרווה).
מוסיפים קמח ואבקת אפייה.
מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מרפדים תבנית 26 בנייר אפייה ומשמנים דפנות.
מעבירים את הבלילה של העוגה לתבנית ומיישרים.
מסדרים את הפירות סביב באופן שווה.
מכניסים לאפייה תנור שחומם על 170 מעלות כ- 50 דקות עד שהעוגה יציבה במרכז.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים סירופ מייפל שנספג לתוך העוגה ונותן עוד מתיקות ורכות.
לוחצים כאן לסירטון
בהגשה בוזקים אבקת סוכר- זה לקישוט לא חובה