
טליאטלה בקרם ברוקולי וכרישה – מנת פסטה עשירה וחגיגית במיוחד לשבועות !
מנה שממש קל להכין אותה והטעם שלה מושלם !
דמיינו לרגע שאתם באיטליה – מסעדה בצפון איטליה על אגם גרדה המרהיב.
יושבים ואוכלים מנת פסטה מהממת כזו !
ואם הפסטה איכותית ועל בסיס ביצים אז ממש מרגישים כאילו אוכלים פסטה טרייה.
לערב שבועות אני מכינה כמה מנות של פסטה .
אז זו תהיה לבטח אחת מהן כי היא מהממת טעמים עדינים שמתחברים למנה מופלאה.
עכשיו זו עונת הברוקולי והוא מוצף בכל השווקים – נצלו את העונה ורוצו מהר להכין
במידה ולא השגתם טרי תוכלו להשתמש גם בקפוא (פחות ממליצה)
המצרכים –
500 גר’ אריזה טליאטלה של ברילה
חצי קילו ברוקולי טרי (עכשיו שיא העונה )
1/2 כרישה בינונית
50 גר’ חמאה
כוס וחצי חלב או יותר
1/4 כוס שמנת מתוקה
פרמזן מגוררת להגשה
חופן שקדים מולבנים פרוסים קלויים מעט
מלח, פלפל שחור
מעט אזוג מוסקט
אופן ההכנה –
- מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במי מלח 5 דקות עד לריכוך קל.
- מעבירים למסננת ומקררים.
- במחבת גדולה ועמוקה (ווק) מחממים חמאה ומכניסים את הכרשה לטיגון קל.
- מוסיפים חלק מפרחי הברוקולי לתוך הסיר (חלק משאירים בצד לשילוב לפני ההגשה.
- מוסיפים למחבת עם הרוקולי והכרשה את החלב והתבלינים ומבשלים כ- 10 דקות.
- מעבירים את המסה לבלנד וטוחנים למחית חלקה.
- מחזירים חזרה לווק משלבים את השמנת המתוקה.
- בינתיים מחממים מי מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
- כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך הרוטב ומשלבים גם את פירחי הברוקולי שנשארו בצד. מערבבים היטב ואם חסר נוזלים אפשר להוסיף ממי הבישול או חלב.
- בודקים את התיבול אם חסר מלח מוסיפים.
- מעבירים לקערת הגשה מגרדים מעל פרמזן בנדיבות ומפזרים שקדים קלויים
חג שמח
תכינו מנה מהממת !
תהליך ההכנה בסירטון כאן כנסו –
*המתכון פותח עבור ברילה
מאגר מתכונים בניחוח איטלקי
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.