טליאטלה בקרם ברוקולי וכרישה – מנת הפסטה המושלמת לחג Tagliatelle

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

טליאטלה בקרם ברוקולי וכרישה – מנת פסטה עשירה וחגיגית במיוחד לשבועות !

מנה שממש קל להכין אותה והטעם שלה  מושלם !

דמיינו לרגע שאתם באיטליה – מסעדה בצפון איטליה על אגם גרדה המרהיב.

יושבים ואוכלים מנת פסטה מהממת כזו !

ואם הפסטה איכותית ועל בסיס ביצים אז ממש מרגישים כאילו אוכלים פסטה טרייה.

לערב שבועות אני מכינה כמה מנות של פסטה .

אז זו תהיה לבטח אחת מהן כי היא מהממת טעמים עדינים שמתחברים למנה מופלאה.

עכשיו זו עונת הברוקולי והוא מוצף בכל השווקים – נצלו את העונה ורוצו מהר להכין

במידה ולא השגתם טרי תוכלו להשתמש גם בקפוא (פחות ממליצה)

המצרכים –

500 גר' אריזה טליאטלה של ברילה

חצי קילו ברוקולי טרי (עכשיו שיא העונה )

1/2 כרישה בינונית

50 גר' חמאה

כוס וחצי חלב או יותר

1/4 כוס שמנת מתוקה

פרמזן מגוררת להגשה

חופן שקדים מולבנים פרוסים קלויים מעט

מלח, פלפל שחור

מעט אזוג מוסקט

אופן ההכנה –

  • מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במי מלח 5 דקות עד לריכוך קל.
  • מעבירים למסננת ומקררים.
  • במחבת גדולה ועמוקה (ווק) מחממים חמאה ומכניסים את הכרשה לטיגון קל.
  • מוסיפים חלק מפרחי הברוקולי לתוך הסיר (חלק משאירים בצד לשילוב לפני ההגשה.
  • מוסיפים למחבת עם הרוקולי והכרשה את החלב והתבלינים ומבשלים כ- 10 דקות.
  • מעבירים את המסה לבלנד וטוחנים למחית חלקה.
  • מחזירים חזרה לווק  משלבים את השמנת המתוקה.
  • בינתיים מחממים מי מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  • כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך הרוטב ומשלבים גם את פירחי הברוקולי שנשארו בצד. מערבבים היטב ואם חסר נוזלים אפשר להוסיף ממי הבישול או חלב.
  • בודקים את התיבול אם חסר מלח מוסיפים.
  • מעבירים לקערת הגשה מגרדים מעל פרמזן בנדיבות ומפזרים שקדים קלויים

חג שמח

תכינו מנה מהממת !

 

תהליך ההכנה בסירטון כאן כנסו –

 

*המתכון פותח עבור ברילה 

מאגר מתכונים בניחוח איטלקי 

מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות