עוגת הסולת של הבלקן – מכינים בטורקיה ,בולגריה
עוגה נהדרת שמזכירה ניחוחות וטעמים של בית לפני פורים…
אז קדימה העוגה הזו ממש קלה להכנה והתוצאה בטעם נפלאה
את העוגה אפשר להכין ככה בלי כלום ,
או עם מילוי אגוזים ושומשום היא טעימה בכל מקרה
במידה ומכינים מילוי – הוא נכנס באמצע בין שתי שכבות של בצק הסולת.
המצרכים-
2 כוסות סולת
כוס קמח
כוס קמח שקדים טחונים
שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
200 גר’ חמאה או 3/4 כוס שמן
גרידת מתפוז
כפית תמצית שקדים – אם יש זה לא חובה – מוסיף טעם
קורט מלח
כוס מים
מילוי –
אם רוצים באמצע ממלאים ב-
כוס אגוזי מלך טחונים +2 כפות שומשום +
3 כפות סוכר +כפית קינמון
אופן ההכנה –
מחממים מים חמאה וסוכר עד להמסה של הסוכר והחמאה.
בקערה מערבבים את שאר המצרכים , מוסיפים את הסיר עם החמאה המומסת.
מערבבים טוב טוב לתערובת חלקה.
במידה ויבש מוסיפים מעט מים.
לאחר שנוצר בצק נותנים לו לנוח כרבע שעה.
משמנים תבנית מלבנית 20/30 או עגולה 26.
מעבירים חצי מהבצק לתבנית מפזרים את תערובת האגוזים .
מרדדים את הכמות הנותרת של הבצק ומעבירים מעל המילוי.
אפשר להכין גם ללא מילוי !
חותכים לקוביות ושמים חצאי שקדים לקישוט.
אפייה 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה בערך 30-40 דקות .
בזמן הזה מכינים סירופ סוכר – מבשלים עד להמסה והסמכה
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון שלם
כפית מי ורדים
מקררים את הסירופ.
כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ .
כאן מאגר המתכונים לפורים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים לקבל ממני מתכונים יישר לנייד שלכם ?
הצטרפו כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
דף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי”
הקבוצה שלי בפייסבוק ” התפריט היומי”