
חריימה הוא אחד ממאכלי העדות הכי פופולרים בארץ.
מתכון מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא.
חייב להיות על השולחן כל שבת.
דג ברוטב עגבניות חריף .
אפשר להכין אותו מכמה סוגי דגים.
אני מעדיפה להכין עם פילה ללא עצמות .
כל אחד לפי טעמו האישי .
נוהגים להכין את החריימה מפילה דג הלוקוס.
אך הלוקוס הוא דג מאוד יקר וגם לא תמיד נמצא בשווקים.
אני מכינה בדרך כלל מרצועות דג נסיכת הנילוס בואקום.
ואם מוכר הדגים ממש נחמד – ויש דג מוסר טרי ויפה ,
אני מבקשת ממנו לפלט לי את הדג . יוצא פשוט מעולה בחריימה.
המצרכים-
800 ג"ר דג פילה בשרני כלשהו- מוסר, לוקוס, נסיכת הנילוס, פלמידה טרייה ,דניס.
אפשר גם דג גדול פרוס לפרוסות
1 בצל קטן קצוץ דק
5-10 שיני שום כתושות לפי טעם
כף פריקה מתוקה
כף( לפי טעם ) פפריקה חריפה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כף גדושה פלפל צ'ומה אפשר קנוי ואפשר להכין בייתי.
כפית קימל טחון
קורט כמון
מיץ לימון
מלח
ושמן לפי טעם
אופן ההכנה-
להמליח את רצועות הדג ולטפטף מעט מיץ לימון. להניח במסננת.
לשים בסיר שטוח כשליש כוס שמן ( אפשר יותר לפי שיקולכם).
לטגן את הבצל בשמן רק עד לשקיפות, להוסיף שום, רסק עגבניות ושני סוגי הפפריקה ותבלינים ולערבב.
להוסיף כ-כוס מים .
לאחר כ- 10 דקות בישול, להוסיף את רצועות הדגים לרוטב ולבשל עוד כ- 15-20 דקות.
לסחוט לימון טרי ולהגיש עם חלה טרייה ועדיף ביום שישי כמובן.
בתאבון!
חריימה לוקוס כשרוצים ממש לפנק 🙂
כנסו לעוד מתכונים מהמטבח הטריפוליטאי המופלא 🙂
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !