לחמניות דבש וחלות מתוקות לשבת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לחמניות דבש וחלות מתוקות לשבת

IMG_9559

IMG_9591

אין כמו ריח שמרים שמתפזר בכל הבית. במיוחד ביום שישי.

לחמניות מתוקות בשילוב דבש , פשוט תענוג.

הבצק מתאים כמובן גם לאפיית חלות מתוקות לשבת.

הכנת חלות ביתיות היא אחת החוויות הכיפיות והמלכדות של יום שישי.

לחמניות דבש וחלות מתוקות לשבת

כמות של קילו  קמח, מספיקה להכנת 3 חלות בינוניות או כ 15- 12 לחמניות.

IMG_2211

IMG_7505

הצטרפו לקבוצה שלי  בפייסבוק !

המצרכים-

1 ק"ג קמח

1/3-1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דבש (כ-4-5 כפות)

2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים

1/3 כוס שמן

 כ- כוס וחצי מים פושרים

1 כף מלח

אופן ההכנה-

 1/4 כוס מים לערבב עם כף סוכר ו2 כפות שמרים להוסיף 2 כפות קמח. לערבב היטב לכסות בניילון ולהניח להתפחה של כשעה.

בקערת המיקסר להניח קמח , סוכר, להוסיף ביצים ודבש את תערובת השמרים והמים ולהתחיל לערבב. להוסיף את השמן ,

ולהמשיך לערבל עוד כ-5 דקות . לקראת הסוף להוסיף את המלח. 

הבצק צריך לצאת רך וגמיש ולהיפרד מדפנות המערבל.

להעביר לקערה משומנת מעט , לכסות בניילון ולהניח להתפחה בחוץ ל 1/2- 3/4  שעה.

 להוריד את הבצק למשטח העבודה ללוש מעט. 

להחזיר לקערה שוב להתפחה, לעוד כחצי שעה . ההתפחה הנוספת גורמת לבצק להיות יותר אורירי ורך.

לאחר שהבצק תפח להוריד למשטח עבודה ללוש מעט עם הידיים ולחלק ל -12 -15 כדורים.

כל כדור לרדד לנקניק ארוך לחתוך לחצי ולסובב לבורג . את הבורג לגלגל לצורת לחמניה עגולה ולהניח על נייר אפייה.

  

 

לאחר התפחה של שעה בחורף וחצי שעה בקיץ, למרוח את הלחמניות בביצה טרופה , לפזר שומשום או פרג או קצח -מה שאוהבים.

להכניס לתנור מחומם מראש  180 מעלות לכ-1/2 שעה.

לערבב כ-3  כפות דבש עם כף מים חמים  ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור. 

לחמניות דבש וחלות מתוקות לשבת

IMG_9593     

IMG_9559          

  IMG_9591       

                

כמובן שמאותו בצק אפשר להכין  חלות יפות לשבת…

דוגמא לחלה שעשויה מקליעה פשוטה של 3 צמות ומונחת בתבנית סבתא:

       IMG_2211IMG_2221

                   

הערה- ניתן להכין את הבצק יום מראש ולאחסן במקרר להתפחה.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי 

בואו לעקוב אחרי התמונות אונליין באינסטגרם 

מתכוני השמרים שלי ויש הרבה !!!

חזרה לדף הבית !

תגובות

תגובות