את החרוסת הזאת היינו אוכלים אצל חמותי נחמה ז"ל,
כשהיינו מתארחים אצלה לפסח.
וזה היה ממש מזמן – לפני כ-20 שנה.
החרוסת הרומנית בניגוד לאחרות, מכינים ממש רגע לפני שמתיישבים לסדר.
היא מכילה תפוח עץ טרי ויין ולכן חייבת להיות כמה שיותר טרייה.
המתכון של חמותי נחמה מיכאל ז"ל
תפוח עץ גראנד סמיט מגורד על פומפיה, אפשר יותר תלוי במספר האורחים.
חופן צימוקים בהירים
חופן אגוזי מלך טחונים
מעט קינמון
יין אדום לקידוש – כרבע כוס
מערבבים את כל המצרכים יחד ממש רגע לפני שהסדר מתחיל.
מגישים עם עלה חסה.
הקערה והמפית בצילום הם של נחמה ככה בדיוק הגישה לנו.
חג אביב שמח 🙂
את המתכון העליתי לבלוג בזכות חברתי המוכשרת מירב גביש בעלת הבלוג המקסים "גבישס".
מירב העלתה פוסט על סוגי חרוסת שונים מכמה עדות.
והעלתה את הרעיון שחברים יעלו ויכתבו לה מתכוני חרוסת שעוברים במשפחה.
אז מירב – תודה לך את מדהימה ואיזה כיףף שיש אותך
את מעלפת. התרגשתי לקרוא על חמותך. המפה והצלוחית יפיפיות ונוגעות בקסם.
ותודה על החיבוק החם. נפלאה את כמו תמיד.
חג שמח יקרה.
תודה לך על הרעיון הנפלא שהוציא ממני את הפוסטים חג שמח גם לך, אוהבת ❤️