חרוסת טריפוליטאית

 

 

החרוסת הזו מונחת תמיד על שולחן החג המעורב (ספרדי-אשכנזי)  שלנו .

על החרוסת הזו אנחנו לא מוותרים, כי היא פשוט כל כך טעימה 🙂

 

כל שנה נהגה דודה לידיה האהובה, אחות של אמא ,

לשלוח לנו 2 עיגולי חרוסת לפני הפסח.

אחרי שנפטרה התפקיד על הכנת החרוסת עבר אלי.

וכך אני מכינה אותה – המתכון של דודה לידיה

 

החרוסת מכילה – תמרים ,אגוזים,ותבלינים קינמון וציפורן.

בערב החג "פותחים" את עיגולי החרוסת עם יין לקידוש.

ובברכות , לוקחים קרע של חסה מניחים מעט חרוסת עוטפים ומחלקים לסועדים.

 

 

300 גר' תמרים בואקום או תמרי מג'הול קצוצים

חופן אגוזי מלך גרוסים דק כ-50 גר'

כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

 

 

לשים (כמו בצק) היטב את כל המצרכים יחד לתערובת אחיד.

      

 

יוצרים עיגולים. אפשר להכין לפני החג.

עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

נכון שזה ממש פשוט ? וגם כל כך טעים…

 

את המתכון העליתי לבלוג בזכות חברתי המוכשרת מירב גביש בעלת הבלוג המקסים "גבישס".

מירב העלתה פוסט על סוגי חרוסת שונים מכמה עדות.

והעלתה את הרעיון שחברים יעלו ויכתבו לה מתכוני חרוסת שעוברים במשפחה. 

אז מירב – תודה לך את מדהימה ואיזה כיףף שיש אותך 

 

 

תגובות

תגובות