חלה לשבת מקמח כוסמין / חלת כוסמין

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חלה לשבת מקמח כוסמין / חלת כוסמין

קמח הכוסמין הפך בשנים האחרונות לקמח מאוד פופולארי וזמין ברוב החנויות. קמח הכוסמין בריא יותר מקמח החיטה הלבן, הוא דל גלוטן ולכן פחות אלרגני עשיר בסיבים תזונתיים ובנוסף, האינדקס הגליקמי שלו נמוך.

כמו כן, ישנם סוגים שונים של קמחי כוסמין שחלקם מתאים ללחמים וחלקם גם לאפייה מתוקה.

קמח כוסמין לבן – הפך אצלי דרך קבע כתחליף לאפייה של עוגות בחושות,שמרים ועוגיות.

בתוך הלחמים אני משתמשת בקמח כוסמין מלא וגם בקמח כוסמין 70%.

 

הכנתי חלה לשבת שמורכבת משני סוגי הקמחים כוסמין לבן וכוסמין 70%.

המתכון מאוד דומה לחלה הרגילה שלי רק החלפתי את הקמחים.

חלה מאוד טעימה וקצת יותר בריאה !

איך מכינים חלה לשבת מקמח כוסמין / חלת כוסמין ?

המצרכים להכנת חלה מקמח כוסמין –

250 גר’ קמח כוסמין לבן

250 גר’ קמח כוסמין 70% (אם לא מצאתם תכינו עם כוסמין לבן)

כף שמרים יבשים

ביצה (טבעונים – ללא ביצה מוסיפים עוד נוזלים)

1/4 כוס סוכר

כף שטוחה מלח

3 כפות שמן זית

כ- כוס וחצי מים 

מצטרפים אלי לאינסטגרם שם תוכלו לראות את כל קליעות החלה שלי

אופן הכנת חלה מקמח כוסמין – חלה מושלמת לשבת

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים את המצרכים האחרים ואת המים בהדרגה.  השמן והמלח, מוסיפים לקראת סוף הלישה.

מתחילים לערבל במהירות איטית ומוסיפים את השמן.​

לאחר 5 דקות לישה משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

​מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מתפיחים כשעה.

מומלץ להכין מראש ולתת לבצק לנוח במקרר.

לאחר שהבצק תפח מורידים אותו על משטח עבודה ומרדדים לצורה הרצויה.

אני הכנתי את החלה היפיפייה הזו בשתי קליעות משולבות

חילקתי את הבצק ל- 6 רצועות.

את החלק האמצעי קלעתי לחלה עגולה מ 4 רצועות

2  רצועות נוספות קלעתי כמו בורג והנחתי מסביב לחלה העגולה.

וזאת תמונה מהאינסטוש לפני האפייה (בעקבותיה קיבלתי מבול של בקשות למתכון וצורת ההכנה)

מתפיחים כשעה ומכניסים לאפייה- תנור שחומם מראש 180 מעלות,  כ – 30-40 דקות

חלה לשבת מקמח כוסמין  חלת כוסמין

שבת הבאה מכינים קציצות דגים וחלה כזאת מושלמת וקוצרים מחמאות !

 

חלת שבת מקמח כוסמין – חלה מושלמת !

כאן תוכלו למצוא את כל מתכוני החלות שלי 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ מתכונים – מתנות קטנות מתכונים ישירות לנייד 

 

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments