חלה לשבת ללא ביצים
חלה מהממת וממש קלה להכנה
עקב המחסור הגדול בביצים אני משתדלת לחסוך ולהכין מתכונים עם מעט ביצים או בכלל בלי.
בחלות זה הכי פשוט – אני מכינה קבוע חלות ללא ביצים והן יוצאות מצוין !
אז את השבת שלפני פסח מקבלים עם חלה משגעת וחגיגית ללא ביצים .
בחלה שלבתי קמח כוסמין וקמח לבן – אפשר להכין רק מקמח לבן .
הקישוט המיוחד למעלה הוא בהשראת אורי שפט האופה המוכשר בעל מאפיות לחמים בארץ ובחו”ל , המאפיות ממשיכות בפעילות גם בימי הקורונה
בואו להכין חלה גדולה ויפה לשבת
איך מכינים חלה ללא ביצים ?
המצרכים –
400 גר’ קמח לבן
250 גר’ קמח כוסמין מלא (השתמשתי בקמח כוסמין 80% )
כף מלאה שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
כף מלח
בערך כוס ו- 3/4 מים
אופן ההכנה –
בקערה המיקסר מניחים את כל המצרכים מלבד המלח ואת המים מוסיפים בהדרגה.
לשים מספר דקות עד לקבלת בצק רך ודביק .
מניחים להתפחה מכוסה כשעה.
מורידים נפח ולשים מעט ונותנים עוד תפיחה של חצי שעה .
משאירים בצק חתיכה של הבצק בערך 80-100 גר’.
מחלקים את שאר הבצק ל- 3 חלקים שווים .
על משטח מקומח פותחים כל חלק לצורת מלבן ומגלגלים לגליל .
מניחים את 3 הגלילים על נייר אפייה בתבנית.
יוצרים חלה מצמה בסיסית של 3.
מגלגלים את הבצק הנותר לגליל באורך של החלה.
מרטיבים אותו מעט ומיד מגלגלים בפרג או בשומשום.
מניחים במרכז החלה וחותכים לדוגמא.
מתפיחים את החלה כשעה.
חצי שעה לפני , מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מכניסים לאפייה של כ- 20-25 דקות
לוחצים כאן לקבלת המתכונים לכל החלות שלי
לוחצים כאן לקבלת מבחר ענק של מתכונים לשבת ולארוחת שישי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”