ארוחה מהירה וקלה להכנה,
פטריות וערמונים שילוב קלאסי מנצח,בתוספת חזה עוף ברוטב חרדל
בשילוב של פירה רגיל או עם בטטה , פשוט יוצאת מנה מושלמת… וגם דלת קלוריות.
זה בדיוק סוג המנות שאני אוהבת להכין במשך השבוע.
אפשר להכין את המנה גם מבשר פרגיות – נתח קצת יותר שמן ועסיסי.
המצרכים-
500 ג"ר חזה עוף חתוך לרצועות
סלסלת פטריות טריות פרוסות
1 שקית ערמונים 100 ג"ר ( אפשר גם טריים בעונה)
1 בצל סגול פרוס
מלח ,פלפל לפי טעם
כחצי כוס מים
מעט שמן זית
למשרה של העוף-
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל
פלפל שחור גרוס
1 כף סילאן או דבש
ביצה
1כף קורנפלור
אופן ההכנה-
לערבב את חומרי המשרה ולשלב את רצועות העוף . להניח בצד כרבע שעה.
במחבת טפלון לשמן מעט (כף שמן) ולטגן את רצועות חזה העוף כדקה מכל צד.
להוציא מהמחבת ולהניח בצד.
באותה מחבת להניח כף שמן נוספת ולטגן את הבצל, להוסיף פטריות חתוכות וערמונים , להקפיץ עוד כדקה ,
לשלב תבלינים ומים ולערבב.
לשלב את נתחי חזה העוף לתוך המחבת לעוד כשתי דקות בישול.
והמנה מוכנה.
אני מגישה בתוספת פירה בטטה ותפוחי אדמה והשילוב פשוט מושלם.
לפירה דל קלוריות-
לבשל בטטה ותפוח אדמה במי מלח עד לריכוך.
לרסק ולתבל בכפית שמן זית ומעט פלפל שחור.