מתכון קל טעים ודיאטטי, לימי הקיץ החמים ובכלל.
חזה עוף מושרה בטעמים טובים ומוקפץ עם מעט שמן.
טעים ומשביע לכל השומרים על המשקל.
מומלץ להגיש בתוספת מג’דרה או כל תוספת אחרת שאוהבים .
את חזה העוף אפשר להחליף בפרגיות .
מומלץ גם להכין על גריל !
המצרכים לכ- 4 מנות
500 ג”ר חזה עוף
כף חומץ בלסמי
כף שמן זית
כף דבש/סילאן
כף טריאקי
שן שום קצוצה
חופן נדיב של בזיליקום טרי -קצוץ
מלח, פלפל לפי טעם
מתחילים עם העוף-
מערבבים את כל חומרי המשרה.
חותכים את חזה העוף לפרוסות בעובי כ- 2 ס”מ.
מכניסים לתערובת להשרייה לפחות כשעה .
אפשר להכין כמה שעות לפני – ואז הטעמים נספגים והעוף יוצא עסיסי ורך.
מחממים מחבת טפלון גדולה עם 1-2 כפות שמן זית .
מטגנים את חזה העוף כ- 2-3 דקות מכל צד – עד להשחמה יפה.
כדי שהעוף ישמור על העסיסיות שלו לא לטגן יתר על המידה.
להגיש מיד לאחר הטיגון.
בתאבון!
המתכון פורסם בעיתון לאשה במדור שלשה בסיר