מג'דרה מכוסמת ירוקה בורגול ועדשים שחורות

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

IMG_0607

 

 

IMG_0620

 

 

 

המג'דרה הקלאסית מורכבת בדרך כלל מקטניות – סוגי עדשים ודגנים -אורז בורגול וכו'.

במג'דרה שילבתי הפעם גם כוסמת ירוקה (לא קלויה), בורגול גס ועדשים שחורות.

השילוב של שלושתם פשוט שילוב מנצח – גם טעים וגם בריא.

 

כוסמת הינה צמח ולמעשה איננה דגן, אך בשל טעמה, אופן הבישול והאכילה שלה, והרכבה הכימי, מתייחסים אליה כדגן.

בעלת יתרונות בריאותיים רבים, עשירה במינרלים, ויטמינים מגנזיום וברזל. מסייעת לאזן רמות סוכר בדם ועוד .

אני משתמשת בכוסמת ירוקה – שהיא שונה מאוד בטעמה מהחומה.

אין לה טעמי לואי והיא משתלבת נפלא בתבשילים.

אם המצרכים מושרים מספיק , כל ההכנה של המג'דרה לוקחת פחות מ-10 דקות.

 

 

מתכונים טבעוניים  כאן 

המצרכים-

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כוס בורגול גס

1/2 כוס כוסמת ירוקה

1 בצל גדול

מעט שמן

מלח, פלפל

מעט כמון

 

מתחילים בהשריה של כל המרכיבים. את העדשים כשעתיים לפחות, הבורגול והכוסמת אפשר כ -שעה.

הבורגול המושרה-

הכוסמת לאחר השריה-

 

 

מחממים מים בסיר ומוסיפים את העדשים המושרות כ- 3-5 דקות.

 

 

מוסיפים את הבורגול והכוסמת המושרים לסיר ומבשלים עוד כ-2 דקות. מסננים ושוטפים מעט במים קרים.

 

 

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן -עדיף בסיר טפלון.

 

 

משלבים את תערובת העדשים/בורגול/כוסמת לתוך הבצל המטוגן , מוסיפים תבלינים ומטגנים תוך כדי עירבוב עוד כדקה.

 

 

בתאבון –

IMG_0640 

 

כנסו לעוד מתכוני אוכל בריא 

 

מתכונים צמחוניים נוספים

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות