וואפי פאי – עוגיית שוקולד חלומית רכה ועסיסית Whoopie pie

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

וואפי פאי – עוגיית שוקולד חלומית רכה ועסיסית Whoopie pie

וופי פאי עוגיית שוקולד אמריקאית שווה ביותר !

וואפי פאי הוא הקינוח המסורתי של מדינת מיין בארה”ב, למרות שעוד מדינות טוענות שהוואפי פאי הומצא והתחיל אצלם – פנסילבניה, מסצ’וסטס, וירג’יניה וניו המפשר.

בכל שנה נערך פסטיבל הוואפי פאי הגדול במיין – בו משתתפים קונדיטורים רבים המציגים את הגרסה שלהם לוואפי פאי.

בבסיס העוגייה – תערובת עוגת שוקולד עשירה במלית של קרם מרשמלו.

מניחים כדורי בצק על תבנית אפייה ואופים ממש לזמן קצר, כך שהעוגייה תשאר רכה.

המילוי המסורתי הוא של קרם מרשמלו כאן  מתכון קלאסי 

את הוואפי פאי שלי הכנתי במליות של גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב

מרקם העוגיה הוא רך, ממש דומה לעוגת שוקולד .

יצא מושלם !

קל ופשוט להכנה

קערה אחת ומטרפה !

איך מכינים וופי פאי עוגיית שוקולד חלומית רכה ועסיסית ?

המצרכים –

לתערובת העוגיות- 

120 גר’ חמאה רכה

כוס סוכר

ביצה

שקית וניל

3/4 כוס ריוויון (אפשר חלב)

50 גר’ קקאו

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

חצי כפית ס.לשתיה

1/4 כפית מלח

לגנאשים –

100 גר’ שוקולד לבן +1/4 כוס שמנת מתוקה

100 גר’ שוקולד חלב + 1/4 כוס שמנת מתוקה מעט רום איכותי.

 

אופן ההכנה –

  • מחממים בשתי קערות את השמנת המתוקה (1/4 כוס בכל קערה) ,עד לסף רתיחה ומכניסים את קוביות השוקולד, לקערה אחת שוקולד לבן ולשניה שוקולד חלב.
  • מכניסים את הגנאשים למקרר להתייצבות.
  • מחממים תנור על 175 מעלות

מכינים את תערובת העוגיות

  • בקערה טורפים את החמאה והסוכר ותערובת אחידה.
  • משלבים את הביצה, הריוויון והוניל.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את המצרכים היבשים .
  • משלבים את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מניחים בעזרת כף גלידה או בעזרת 2 כפות כמות של כפית גדושה על נייר אפייה.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כרבע שעה.
  • לאחר שהעוגות מתקררת ממלאים אותם בגנאשים שהכנו מראש.
  • העוגיות טעימות בטמפרטורת החדר – בימי החורף אין צורך לאחסן במקרר.

 

  • למשלוחי המנות ניתן להכין את העוגיה בגרסת מיני כך תוכלו לקשט איתה את משלוחי המנות

מאגר ענק של מתכונים לפורים 

מכורים לשוקולד ?

כאן תגלשו לכל המתכונים שלי עם שוקולד 

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ –  מתכונים ישירות לנייד !

חפשו אותי באינסטגרם   – עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

דף הראשי 

Subscribe
Notify of
14 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1 month ago

Thank you for this excellent post! I found it incredibly insightful and informative. Your thorough explanation of the topic really helped me understand it better. I appreciate the effort you put into writing this and look forward to reading more of your content in the future.

1 month ago

Greetings! I just wanted to let you know how much I appreciated this blog post. Your writing is always so engaging and informative. It’s clear that you have a deep understanding of the subject matter. Thank you for sharing your expertise with us. Looking forward to your next post!

1 month ago

Hello! I wanted to drop by and say that I really enjoyed this blog post. Your writing is always so clear and concise, and you have a talent for making.

1 month ago

Greetings! I found this blog post to be incredibly informative and well-written. Your ability to break down complex topics into easy-to-understand language is truly a gift. Thank you for sharing your knowledge with us. I’m excited to read more of your posts in the future!

1 month ago

Hello! I just wanted to drop by and say that I absolutely loved this blog post. The insights you provided were incredibly helpful and thought-provoking. It’s always a pleasure to read content that is both informative and engaging. Keep up the great work, and I look forward to your next post!